QEP DJI’ın Kalifiye Kuruluşlar Programı

28-03-2023 10:58
QEP DJI’ın Kalifiye Kuruluşlar Programı

QEP DJI’ın Kalifiye Kuruluşlar Programı

İlk müdahale ekipleri için adım adım QEP kılavuzu

 

2013 yılında DJI, drone operatörlerinin izinsiz olarak yüksek riskli yerlere yanlışlıkla uçmasını önlemeye yardımcı olmak için Geospatial Environment Online (GEO) güvenlik çözümünü geliştirdi. DJI'ın ürünlerine entegre ettiği diğer birkaç gönüllü güvenlik özelliği ile birlikte bu sofistike coğrafi sınır belirleme sistemi, dronların güvenlik sicili üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olmaya devam ediyor.

 

Kuşkusuz, GEO sistemi, yeni gelen ve rekreasyonel drone kullanıcılarını havaalanlarından, önemli devlet kurumlarından, hapishanelerden, nükleer santrallerden ve diğer hassas alanlardan uzak tutmak için geniş ölçüde tasarlanmıştır.

 

Ancak DJI dronları, eğlence, ticari, eğitim amaçlı yardım sever ve hükümet kullanıcıları tarafından benzer şekilde kullanılmaktadır. Böylece sistem, operatörün kararına dayalı olarak esnek kilit açmaya izin verir.

 

Aynı zamanda, DJI, hükümet ve kamu güvenliği operatörlerinin, uçuşa yasak bölge olup olmadığına bakılmaksızın, herhangi bir zamanda, herhangi bir yükseklikte ve herhangi bir yerde dronlarını yerleştirmeleri gerektiğini anlıyor. Nitelikli Varlıklar Programının devreye girdiği yer burasıdır.

DJI Nitelikli Varlıklar Programı “Qualified Entities Program” (QEP) nedir?

Nitelikli Varlıklar Programı (QEP), DJI drone operatörlerine yangın söndürme, arama kurtarma ve afet müdahalesi gibi kritik operasyonlar için hassas yerlerde ve daha yüksek irtifalarda uçabilmeleri için uzun vadeli kilit açma sertifikaları sağlar.

 

Önceden doğrulanmış hükümet ve kamu güvenliği kullanıcıları için operasyonel coğrafi sınırlama kısıtlamalarını en aza indirmek amacıyla özel olarak geliştirilen QEP, katılımcı kurumların DJI dronlarının irtifa ve coğrafi sınırlama sınırlamalarını uzun bir süre boyunca (kesin olarak en az beş takvim yılı), her görevden önce ayrı bir kilit açma talebi oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırmasına olanak tanır.

QEP nerede kullanılabilir? Kimler başvurabilir?

QEP şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa'da mevcuttur. Başka bir yerde bulunuyorsanız, Fly Safe portalı aracılığıyla bir devlet kurumu olarak bir başvuru göndererek DJI drone'nuz için uzun vadeli bir kilit açma sertifikası alabilirsiniz. Bu kılavuz, uçuşa yasak bölgede (NFZ) nasıl çalışabileceğinizi adım adım açıklıyor.

 

İtfaiye hizmetleri, Arama kurtarma, sahil güvenlik, sivil savunma, kolluk kuvvetleri, sınır kontrolü vb. gibi devlet ve kamu güvenliği kurumları programa başvurabilir.

 

Gerekli belgeleri gönderdikten sonra, DJI hesabınıza bağlı drone üzerine bir kilit açma sertifikası indirebileceksiniz. Bu sertifika etkinleştirildiğinde, dronunuz, uygulama ülkesindeki coğrafi sınırlama kısıtlamalarından bağımsız olarak sorunsuz bir şekilde havalanacaktır.

QEP başvurunuzu gönderme

Avrupa için QEP başvuru formunu indirin. Doldurun. Hüküm ve Koşulları gözden geçirin ve imzalayın. Ve xyz@police.co.uk gibi kurumsal bir e-posta adresiyle oluşturulmuş bir DJI Hesabı temin edin.

 

Tüm belgelerin kurum başkanı tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekir.

Image

"Kullanıcı ve Dronlar QEP" Excel elektronik tablosunu doldurma

Uçuş kontrolörü seri numarası bilgilerini, DJI kullanıcı hesaplarını ve uçak tiplerini sağlayarak “Kullanıcı ve Dronlar” Excel elektronik tablosunu doldurun. Büyük bir filonuz varsa alt sekmede bulunan “Grup 1”e tıklayarak bilgi ekleyebilirsiniz.

 

1. "Hesap Listesi" sütununun, web sitesinde veya uygulamada DJI hesabınıza giriş yapmak için kullanılan e-posta adresiyle doldurulması gerekir. DJI hesabınız yok mu? https://account.dji.com/register adresine giderek hesap oluşturabilirsiniz.

Image

Profesyonel ipucu: Birden fazla yerine tek bir DJI hesabı kullanmak, QEP amaçları için iş akışını kolaylaştırabilir.

Aynı drone ile birden fazla DJI hesabı kullanılıyorsa, DJI uygulamasında her farklı bir DJI hesabı oturum açtığında, o hesap için kilit açma sertifikasının indirilmesi ve etkinleştirilmesi gerekir.

 

Aynı DJI hesabı kullanılıyorsa, kilit açma sertifikasının yalnızca bir kez indirilmesi ve etkinleştirilmesi gerekir.

 

2. Ardından, "FCSN" sütunu altında uçuş kontrolör seri numaralarını listelemek istiyorsunuz. Başvuru paketinde bu süreci detaylandıran bir belge bulacaksınız, genellikle şöyle görünür:

Image

“O” harfi ile “0” rakamının karıştırılabileceğini unutmayın. Şüpheniz varsa, Kuzey Amerika ve Avrupa için sırasıyla qep.na@dji.com veya qep.europe@dji.com ile bir resim paylaşabilirsiniz.

 

Profesyonel ipucu: Uzaktan Kumanda S/N'sini değil, dronun S/N'sini burada sağladığınızdan emin olun.

 

3. E-tablonuzdaki son sütun, "Cihaz Türü"nü listeler. Açılır menü seçeneğini görmek için bir hücreye tıklayın ve en yakın modeli seçin. Örneğin, Mavic 2 Pro'yu görmüyorsanız Mavic 2'yi seçin. Esasen tüm DJI uçaklarının kilidi, Phantom 1 ve Phantom 2 gibi son derece eski birkaç model dışında QEP aracılığıyla açılabilir.

Image

Tüm belgeleri tamamladıktan sonra, QEP başvurunuzu bölgeniz için geçerli e-posta adresine gönderin:

 

Avrupa için: qep.europe@dji.com

 

Formlarınızdaki bilgilerin doğrulanması durumunda başvurunuzun ABD veya Kanada'da 24-74 saat, Avrupa'da ise 10 iş günü içerisinde onaylanması gerekmektedir.

 

QEP başvurunuzu gönderdikten sonra geri bildirim almadıysanız ve yukarıda belirtilen süreden fazla bir süre geçtiyse, lütfen bir takip e-postası gönderin. QEP ekibinden bir onay e-postası geri almadıysanız, size gönderilen yanıt e-postası, e-posta sunucunuz tarafından spam olarak engellenmiş olabilir. Lütfen Gmail gibi farklı bir genel e-posta hesabı kullanarak tekrar deneyin.

QEP sertifikanızı indirme ve etkinleştirme

QEP başvurunuz onaylandığında, QEP sertifikanızı içeren bir e-posta alacaksınız. Sonraki adım, sertifikayı DJI Pilot Uygulamasını kullanarak dronunuza ya da dronlarınıza indirmektir.

 

Bunu yapmak için gereken adımlar, Özel Kilit Açma Sertifikası’nı indirirken ve etkinleştirirken takip edilen adımlarla aynıdır.

QEP kapsamında onaylanan dronları veya hesapları değiştirme

İstediğiniz zaman drone veya kullanıcı eklemek veya çıkarmak için QEP ekibine güncellenmiş bir elektronik tablo gönderebilirsiniz.

 

Örneğin, bir drone onarılırsa veya değiştirilirse, FCSN büyük olasılıkla değişmiş olacaktır. Bu nedenle, güncellenmiş bir elektronik tablo veya yeni drone bilgilerinin DJI’ın QEP ekibine gönderilmesi gerekecektir. Benzer şekilde, bir drone kaybolur veya çalınırsa, uygulamanızdan kaldırılması için FCSN'sini QEP ekibine bildirmeniz gerekir.

 

Bu inceleme süreci, DJI'ın tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda drone programına, filoyu gözden geçirme ve gerekli güncellemeleri yapma konusunda bir hatırlatma görevi görür.

Dağlık arazi için irtifa kilidi açma

Varsayılan olarak, QEP kilit açmaları için maksimum irtifa 500m olarak ayarlanmıştır. Ancak bu, QEP ekibine e-posta üzerinden bir istek göndererek artırılabilir.

 

Aşağıdaki dronlar için QEP irtifaları artırılabilir:

 

Phantom 4 Pro V2/V2+, Phantom 4 RTK, Phantom 4 Multispectral, Mavic Air/Air 2/Air2S, Mavic 2/Mavic 2 Enterprise Series, Inspire 2, Matrice 200 V2 Series, Matrice 300 RTK, T10/T16/T20, DJI FPV, Mavic Mini, and Mini 2.

DJI'ın QEP girişimi nasıl bir fark oluşturuyor?

ABD, Florida'daki Southern Manatee Fire & Rescue (SMFR) HazMat Ekibi bir QEP üyesidir. Bu programın bir parçası olmak, SMFR'nin gökyüzünde daha yüksek bir perspektiften daha geniş alanlara yayılmasına ve böylece büyük olaylara müdahale sürelerini iyileştirmesine olanak tanır.

 

SMFR UAS Koordinatörü Rich Gatanis, “İHA'lardan önce adamlarımıza göz kulak olmanın bir yolu yoktu” diyor. “Yalnızca en iyi ihtimalle kalitesiz olan telsiz trafiğine güvendik. Gökyüzünde bir göze sahip olmak, bir sahneyi hafifletme yeteneğimizi artırır. Gördüklerini çok daha hızlı anlamamıza yardımcı olur ve herkesin aynı operasyonel resimden çalışmasını sağlar. Herkesin aynı videoya gerçek zamanlı olarak bakmasıyla hiçbir şey kıyaslanamaz. Yanlış bilgiyi önemli ölçüde azaltmamızı sağlıyor.”

 

Bir de Avrupa'nın en büyük kamu güvenliği drone programlarından birini yürüten İsveç Polis Teşkilatı var. Ajans, UAS programındaki her polis aracını bir drone ile donattı ve İsveç genelinde 200'den fazla memurun, kolluk kuvvetleri faaliyetleri sırasında dronları çalıştırmak için gereken lisansları ve sertifikaları almalarına yardımcı oldu. Bu, vatandaşların emniyetini ve güvenliğini önemli ölçüde artırdı.

 

Airborne Policing-UAS Süreç Müdürü Rickard Henningsson'un açıkladığı gibi:

 

"Bu uzmanlaşmış birimler, yoğun nüfuslu bölgelerden daha geniş kapsama alanı gerektiren geniş alanlara kadar her şeyi kapsayacak şekilde eğitilmiştir. DJI'ın Nitelikli Varlıklar Programına (QEP) katıldığımız için dronlarımızda irtifa veya geofencing açısından herhangi bir sınırlama yoktur. Görevlilerimiz insansız hava aracı operasyonlarını kısıtlama olmaksızın yürütebilmektedir.”

Son düşünceler

Kullanım kolaylığı her zaman DJI dronlarının ayırt edici özelliği olmuştur ve QEP girişimi, DJI'ın ilk müdahale ekiplerinin gerçekleştirdiği zamana duyarlı görevlerin önemini anlayarak kamu güvenliği sektörünü desteklemesinin bir başka yoludur.

 

Bir hükümet veya kamu güvenliği kuruluşuysanız, DJI QEP programına başvurabilir ve irtifa ve coğrafi sınır sınırlamalarınızın kilidini uzun bir süre boyunca açabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.