Keşif ve İnşaat Yönetimi

23-03-2023 11:29
Keşif ve İnşaat Yönetimi

 Keşif ve İnşaat Yönetimi

Dronlar, keşif sahalarında inceleme yapmak ve tasarımdan yürütmeye kadar olan süreçte inşaat projeleri hakkında bilgilendirmek için hızlı ve hassas doğrulukta veri toplar.

Keşif ve İnşaat Yönetiminde Temel Faydalar

İnşaat Planlaması ve Tasarımı

Büyük çalışma sahalarını haritalarken drone kullanarak kesin ve ayrıntılı veriler elde edin. Ekiplerin proje planlamasını ve tasarımlarını optimize etmesine yardımcı olmak için 2B haritalar ve 3B modeller oluşturun.

Süreç Gözetimi

Dronların sunduğu çözümler, görüntü birleştirme ve 3D modelleme yazılımı sayesinde ekiplerin sahadaki ilerlemesi ve kaynak tahsisi hakkında tam bilgi edinmesine ve ekiplerin projeleri zamanında ve yolunda ilerletmesine yardımcı olur.

Veri toplama

Geniş alanları tararken çeşitli sensörler ve yazılımlar kullanarak hassas doğruluktaki verileri toplayın.

İnşaat Planlama ve Tasarım

Image

İnşaat Planlaması ve Tasarımında Geleneksel Zorluklar

Konum verilerinin net olamaması BIM tasarımlarının, yol vektör haritalarının ve uygu görüntülerinin hizalanmasını zorlaştırarak iş gücüne ve zamana mal olur. Tasarımı tam olarak görselleştirmek için gerekli olan uzamsal bilgiler 2D tasarımlarda görülemez. BIM tasarımları gerçeklik modellerinden farklı olma ihtimalinde tasarımların görselleştirilmesi ve doğrulanması zorlaşır.

Dronlar İnşaat Planlama ve Tasarımını Nasıl Güçlendirir?

BIM modellerine kolayca aktarılabilen hassas doğrulukta konumlandırma verileriyle tasımları görselleştirerek 3B modeler oluşturun. Tasarımlar, çeşitli CBS yazılımlarıyla uyumlu dronlar kullanılarak oluşturulan 3B modeller ile optimize edilebilir.

Süreç Gözetimi

Image

Süreç Gözetiminde Geleneksel Zorluklar

Petrol ve gaz inşaat projeleri geniş birçok takımın katılımıyla gerçekleştiği için zorlayıcıdır. Sahada bulunan sabit kameralar tesisin tamamını detaylı olarak görüntüleyemez ve süreçteki kritik bilgileri yakalayamaz. Büyük miktarlardaki video görüntüleri, projenin belirli alanlarını izlemeyi zorlaştırarak kritik ayrıntıları gölgede bırakabilir.

Dronlar Süreç Gözetiminde Nasıl Yardımcı Olur?

Dronlar, istek doğrultusunda tesisin hassas doğrulukta 2D haritalarını ve 3D modellerini üretebilir. Günlük süreci ve dinamik ilerlemeyi gözlemlemek için 3D modeller kullanılabilir.

Veri Toplama

Image

Verilerin Toplamasındaki Geleneksel Zorluklar

Petrol ve gaz inşaat projeleri uzak alanlara yayıldığı için sahada yapılacak araştırmaların ve verilerin toplanmasının el aletleriyle yapılması zor ve verimsiz olabilir. Kaynak araştırması sırasında geniş alanlardaki verilerin devamlı olarak veri akışının sağlanması gerekmektedir. Teçhizat durumlarının zamanında öğrenilmemesi yanlış verilere sebebiyet verir.

Dronlarla Veri Toplama Nasıl Güçlendirilir?

Dronlar esnek, kompakt yine de güçlüdür. Ekipmanın durumunu izlemek ve verinin doğruluğundan emin olmak ve gerektiğinde geniş alanların verimli anket verilerine ulaşmak için sık konuşlandırın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.