Havadan Pamuk Defoliant Uygulanması

30-03-2023 11:24
 Havadan Pamuk Defoliant Uygulanması

 Havadan Pamuk Defoliant Uygulanması

 15 tane DJI MG-1S tarım dronu ile pamuğa defoliant püskürtme uygulaması yapıldı

 

26 üyesi bulunan HS Ortak Hava Uygulaması Dron Ekibi, 15 tane DJI MG-1S tarım dronu ile pamuğa defoliant püskürtmek için Xinjiang'daki Changji, Shihezi ve Hami'deki pamuk çiftliklerine gitti. Tanıtım gösterimi yerel çiftçileri etkiledi.

 

Tarım dronu ile ilaçlama; eşit uygulamaya, daha az atığa, düşük maliyet ve yüksek verimliğe imkân sağlar. Büyük, düzenli ve yoğun pamuk arazilerinde, bir dron günde 34 hektarlık alanda operasyon gerçekleştirebilir. Entegre edilmemiş pamuk tarlaları için, bir dron 300 m veya daha fazla bir yarıçapla günde en az 27 hektarı kaplayabilir.

Operasyonun amacı

Makinayla hasadı kolaylaştırmak, verimi artırmak ve belirli bir süre içinde pamuğun yaprak dökme döneminde MG-1S ile defoliant püskürtmek.

 

Düz yerel arazi, pamuk defoliant büyük ölçekli püskürtülmesi için uygundur.

Image

Çevre bilgisi

Mahsul koşullarına bağlı olarak iki ilaçlama operasyonu planlandı. İkinci operasyonun bilgileri aşağıdaki gibidir.

Image

Defoliant bilgisi

Pamuk defoliant püskürtme operasyonunda defoliantın homojen olarak yapışması gerektirir. Pamuk arazisinde bazı düzensiz parseller bulunduğundan, bu işlem için rota planlama modu kullanıldı.

Image

Çalışma parametreleri

Sonuç

HS bitki koruma ekibi, toplamda 4.000 hektar pamuk tarlasında defoliant uygulaması yaptı ve bu operasyonda 2.000 hektar alan püskürtme ile ilaçlandı. Sonuç çok iyiydi.

 

Yerel pamuk çiftçisi olan Yin Bing, "Önceden üç kişinin traktörlerle 40 hektarlık pamuk tarlasını defoliant ile ilaçlaması birkaç gün sürüyordu. Traktörler pamuk bitkilerini ezdiği için de verimde %20'ye varan bir düşüş oluyordu.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.