Endüstriyel Tesislerde Üretim ve Rafineri Yönetimi

23-03-2023 11:17
Endüstriyel Tesislerde Üretim ve Rafineri Yönetimi

 Endüstriyel Tesislerde Üretim ve Rafineri Yönetimi

Rutin denetimlerin drone desteği ile gerçekleştirilmesi ve güvenlik izlemelerini geliştirerek tesisin işleyişini durdurmadan ve çalışan güvenliğini tehlikeye atmadan verimliliği artırır.

Üretimde ve Rafineri Yönetiminde Temel Faydalar

Tesisin ve Yardımcı Ekipmanların Yönetimi

Tesiste bulunan gaz ateşleyici ve soğutma kulelerini tesisin işleyişini durdurmadan denetleyebilir, güvenli bir mesafeden yerden hızla denetleyebilirsiniz. Operasyonların haritasını çıkarabilir ve izleyebilirsiniz.

Sızıntının Tespiti ve Onarımı (LDAR)

Sızıntıları hızlı ve doğru bir şekilde tespit etmek için özel olarak geliştirilmiş sensörlerle donatılmış olan dronlar sayesinde çalışanlarınızın güvenliğini tehlikeye atmadan tam zamanında karar verebilirsiniz.

Güvenlik ve Emniyet

Otomatik drone operasyonları sayesinde düzenli tesis devriyeleri ve rutin güvenlik denetimlerinde önemli bulguları ve kritik problemleri sorun yaşamadan tespit edebilir ve belgelendirebilirsiniz.

Tesisin ve Yardımcı Ekipmanın Yönetimi

Image

Tesis ve Yardımcı Ekipman Yönetiminde Geleneksel Zorluklar

Tesisteki sorunları ele almak veya değer kaybına neden olabilecek incelemeler yapmak için operasyonların genellikle durdurulması gerekir. Yakma bacaları, yağ tankları ve soğutma kuleleri, denetim personeli için tehlikeli alanlardır. Daha büyük sahaları kapsamak için uzun çalışma saatleri gereklidir. El aletlerindeki sınırlamalar, veri toplama eksik olabilir.

Dronlar Tesis Yönetimini Nasıl Yukarıya Taşır?

Tesis işleyişini duraklatmadan, karmaşık yapılardaki sorunları minimum değer kaybıyla incelemek için dronları devreye sokun. Çalışanların hayatını tehlikeye atmadan, yüksek yapılar da dâhil olmak üzere tüm tesis bölümlerinin kapsamlı görünümünü elde edin. Eşgüdümlü yanıt, kayıt tutmak ve kolaylaştırılmış proje yönetimi için denetimlerden aldığınız sonuçları dijitalleştirin.

Sızıntının Tespiti ve Onarımı (LDAR)

Image

LDAR'da Geleneksel Zorluklar

Sızıntının araştırılması ve tespit edilmesi çalışmalarında çalışanlar zehirli gazlara maruz kalabilir. Sızıntı tespitinde kullanılan geleneksel araçlar sızıntının boyutunu belirlemede yetersiz kalır. Tesiste incelemeler yapılıp için sorunların tespit edilmesi için yapılan çalışmalar sırasında tesis işleyişinin durdurulması gerekir ve bu durum değer kaybına sebebiyet verir. Özel tespit ekipmanları pahalıdır, manevra yaptırmak ve çalıştırmak zordur

Dronlar LDAR'a Nasıl Destek Olur?

Birkaç drone uçuşu ile sızıntıları etkili bir şekilde test etmek ve sızıntının kapsamını belirlemek için geniş alanları tarayın. Dronlardaki çevik yük gaz detektörlerini kullanarak tespit ekipmanlarının tedarik edilmesindeki maliyetleri önemli ölçüde azaltın. Tespit çalışmalarındaki ilerlemenin dijitalleştirilmiş canlı akışlar haline getirilmesi tespit ekiplerinin sızıntıyı görselleştirmesine ve bu sorunu çözmek için bir an önce harekete geçmesine yardımcı olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.