Elektrik Hattı Denetimleri için Matrice 300 RTK'yı Kullanmanın 5 Nedeni

23-03-2023 10:59
Elektrik Hattı Denetimleri için Matrice 300 RTK'yı Kullanmanın 5 Nedeni

Elektrik Dağıtım Şirketinin, Elektrik Hattı Denetimleri için Matrice 300 RTK'yı Kullanmasının 5 Nedeni

 

Pazar Lideri Bouygues E&S EnerTrans AG, güvenli ve kesintisiz elektrik tedariki sağlamak için DJI'ın yeni hava koşullarına
dayanıklı dronunu satın aldı.

 

Dronların bir elektrik hattı denetçisinin işini daha güvenli ve verimli hale getirmesi, enerji tedarik sektöründe faaliyet gösteren şirketler için yeni bir haber değil. Ancak İsviçre devi Bouygues E&S InTec AG'nin yan kuruluşu olan Bouygues E&S EnerTrans AG, hava koşullarına dayanıklı Matrice 300 RTK'nın potansiyelini fark ettiğinde, mesajı net: Bu drone diğerlerinden farklı.

 

İsviçre ve Almanya'daki ofisleri ve yüksek ve orta gerilim sektöründe çalışan 150 çalışanı ile merkezi Zürih'te bulunan Bouygues E&S EnerTrans AG, 2014 yılından beri güç hatlarını kontrol etmek için insansız hava araçları üzerinde çalışıyor ve DJI ürünleriyle ekipmanlarını daha geniş bir zorluklara çözüm bulmak üzere genişletiyor.

 

İsviçreli şirket, elektrik hattı ve fotovoltaik denetimlerden havadan 3D modellemeye ve polis adına operasyonlara kadar, Zenmuse H20T dahil olmak üzere dronlar ve gelişmiş kameralar aracılığıyla yerel ve ulusal elektrik şebekelerinde olası hasarları tespit etmek ve onarımlarını yapmakla meşgul.

 

DJI'ın son eklenen en sağlam endüstriyel dronu yakın zamanda, normal iş performansından herkesin her yerde enerji kaynağına kesintisiz erişiminin sağlanmasına kadar pek çok şeyin çalışanların güvenliğine bağlı olduğu bir zamanda geldi. Dahası, dünya çapındaki ülkeler bir kez daha karantinaya girerken, temel hizmetler pandeminin ortasında kritik olmaya devam ediyor.

1. Sert Hava Koşullarında Devam Eden Operasyonlar

Elektrik tedarikinin kesintiye uğramayacağını garantiye almak için Elektrik dağıtım hatlarını test ederken kesintiye uğratmadan  denetimlerde benzersiz yaklaşımlarından gurur duyan bir şirket için, Matrice 300 RTK gibi hava koşullarına dayanıklı bir İHA platformuna güvenmek en büyük önceliktir.

"Mevcut IP45 sertifikası sayesinde, dron yağışta bile tereddüt etmeden kullanılabiliyor" diyen Tschachtli, kötü hava koşullarında müşterilere sürekli elektrik erişimi sunmanın önemini vurguladı.

2. Yeni Bir Güvenlik Seviyesi

Drone teknolojisi sayesinde, denetim amacıyla elektrik direklerine tırmanmanın geçmişte kaldığını söylemeye gerek yok, ancak bu, bakım personellerinin günlük işlerinde uğraştıkları sorunlardan sadece bir tanesi. Elektrik hattı denetimleri söz konusu olduğunda, Matrice 300 RTK “güvenlik” kavramını yepyeni bir düzeye taşıyor.

Tschachtli, “Uçuş operasyonlarında yüksek düzeyde zihinsel güç ve konsantrasyon sağlamak önemlidir” diye açıklıyor. Sistemler tarafından hangi gerilimlerin ve güçlerin iletildiğini göremeyebiliriz ve görünmez manyetik alanlar dronun elektronik sistemlerini bozabilir." Yükseltilmiş OcuSync Enterprise ve AES-256 Şifreleme, yüksek parazitli ortamlarda uçarken kararlı ve güvenilir bağlantı ve veri iletimi sağlayarak fiziksel ve zihinsel olarak güvenli operasyonlar sağlar.

M210 V1'den Matrice 300 RTK'ya geçişte, Bouygues E&S EnerTrans AG ekibinin güvenlik açısından çok değerli gördüğü bazı ek özellikler de var. Tschachtli, iki platformu karşılaştırarak, "Zenmuse H20T'nin (yalnızca Matrice 300 RTK ile uyumlu) lazer mesafe bulucusu, ağaçlardan elektrik hatlarına olan mesafeyi ölçmek için kullanılabilir ve daha uzak bir mesafeden yüksek kaliteli ayrıntılı fotoğraflar uçuşu daha güvenli hale getirir" diyor.

3. Daha uzun uçuşlar, kesintisiz çalışma

Enerji kaynağına kesintisiz erişimi garanti etme taahhütlerini yerine getiren, çalışırken değiştirilebilir TB60 Akıllı Uçuş Bataryası, Bouygues E&S EnerTrans AG için normal uçuş süresinin neredeyse iki katı anlamına geliyor.

Tschachtli, "M300'ün çalışırken değiştirilebilir pil sistemi sayesinde verimliliğimizi artırdık" diyor ve ekliyor: "Üç pil grubumuz arasında geçiş yaptığımızda dronu yeniden başlatmaya gerek olmaması, aksama süresini en aza indirdi"

 

Her görevde zaman her şeydir, ancak piller bir inceleme çalışmasını daha verimli hale getiren tek bileşen değildir. Tschachtli, termal, yakınlaştırma, lazer ve RGB özelliklerine sahip hepsi bir arada H20T yüküne atıfta bulunarak, "Kamera harika bir gelişme" diyor. “Aynı uçuşta, kamerayı değiştirmeye gerek kalmadan farklı veriler toplanabiliyor. Bu hem pilot hem de operatör için çok faydalı ve zaman açısından verimli: daha düşük ağırlık, daha uzun uçuş anlamına geliyor.”

4. Termal görüş ve Kusursuz Entegrasyon

Matrice 300 RTK'nın bir bakım personelinin rüya aracı olarak adlandırılması boşuna değildir. Matrice 300 RTK'nın diğer birçok özelliği ile karşılaştırıldığında, Tschachtli için termal görüş ve kusursuz entegrasyon öne çıkıyor.

 

Öte yandan, termal görüş yetenekleri, fotovoltaik sistemlerdeki hasarlı alanların hızlı ve hassas bir şekilde bulunmasına izin verir. Bireysel hatlar genellikle pres bağlantılarıyla bağlandığından, bunlar düzgün yapılmadığında veya aşındığında direnç oluşur ve parça ısınır. Bu nedenle yeni kablolar, ilk kez devreye alındıktan sonra üretim hatalarına karşı kontrol edilir.

Aynı zamanda Zenmuse H20T, kendileriyle ilgili tüm kayıt sistemlerini tek bir cihazda bir araya getiriyor. Tschachtli, "Bu, çok fazla kalkış ağırlığından tasarruf sağlıyor ve böylece uçuş süresini uzatıyor" diyor.

 

"Matrice 300 RTK’da bizi etkileyen şey, akıllı kumandadaki entegre dokunmatik ekran aracılığıyla tüm kayıt işlevlerinin kontrolünün çok sezgisel olması ve bu nedenle işlemleri çok daha kolay hale getirmesidir" diye ekliyor.

5. Sessiz, Müdahalesiz Çalışma

Bouygues E&S EnerTrans AG'nin, dronları geleneksel denetim yöntemleriyle entegre ederken karşılaştığı zorluklardan biri, operasyonel ihtiyaçları ve mevzuatla uzlaştırmanın yanı sıra, halkın kabulüdür.

 

Tschachtli, dronun yüksek irtifa düşük gürültülü pervanelerini överek “Matrice 300 RTK, önceki modellerinden çok daha sessiz. Gürültü seviyelerindeki bu önemli azalmayı memnuniyetle karşılıyoruz çünkü bu, çalışmalarımızın etraftakilerden daha az dikkat çekmesi anlamına geliyor” diyor.

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayın

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.