Dronlar Çiftliğinize Yardımcı Olabilir mi?

27-03-2023 13:58
 Dronlar Çiftliğinize Yardımcı Olabilir mi?

 Dronlar Çiftliğinize Yardımcı Olabilir mi?

Siz ve tarım camiasının geri kalanı, toplumumuzu ayakta tutmada en önemli rolü oynuyorsunuz. Çiftçilik yapmak ve dünyanın kalorisini üretmek kolay bir iş değildir; öngörülemeyen hava koşulları, iklim değişikliği, haşereler ve hastalıklar, mesleğinizi belirsizlikle karşı karşıya bırakır. Bununla birlikte, dünya nüfusunun artmaya devam ettiği ve her yıl beslenecek daha fazla ağız olduğu kesin. Çiftçiler, yeni araç ve teknikleri benimseme konusunda her zaman yaratıcı ve yenilikçi olmuştur. Artık çiftçiler, dünyanın artan nüfusunu beslemek için belirsizlikleri en aza indirirken, verimlerini en üst düzeye çıkarmak için yeni teknolojilere her zamankinden daha fazla açıklar.

 

Talepleri Karşılamak için Yükselin

 

21. yüzyılın kalori taleplerini karşılamanın anahtarı hassas tarım veya kanıta dayalı, veriye dayalı uygulamalarla üretim verimliliğinin en üst düzeye çıkarılmasıdır. Daha fazla veriye erişimin sağladığı öngörüler, çiftçilerin tahminde bulunmalarını, daha fazla üretmelerini ve su, gübre, böcek ilacı ve işgücü gibi kaynak israfını azaltmalarını sağlar. Çiftliğinizin daha ayrıntılı, kapsamlı bir şekilde anlaşılması, doğru bir şekilde planlamanıza, hassas bir şekilde yürütmenize ve hızlı yanıt vermenize olanak tanır.

 

Hassas Tarım, Dronlar İle Yükseliyor

 

Özellikle bir araç, hassas tarımın potansiyelini yeni zirvelere yükseltti: drone. Alanlarınızın ve dronların sağladığı verilerin havadan görünümü, daha bilinçli kararlar almanıza, tahminde bulunmayı ortadan kaldırmanıza ve sorunları gerçekleşmeden önlemenize yardımcı olabilir.

 

PWC'nin 2016 raporunda, dronların çiftçilere 32.4 milyar dolarlık ekonomik değer sağlayacağı öngörülüyordu. Diğer tarım makinelerinin çoğuyla karşılaştırıldığında, dronlar aslında çok uygun fiyatlı. Traktörler, balya makineleri, püskürtücüler ve diğer tarım makineleri yüzbinlerce dolar ölçeğinde fiyatlandırılırken, sadece birkaç bin dolarlık bir drondan başlayabilir ve değerli bilgiler edinebilirsiniz. Ekim öncesi planlamadan, mahsul bakımına, hasat anlayışına kadar, bir dron, bir büyüme mevsimi içinde, kendisi için ödeme yapmaktan daha fazlasını sağlayabilecek yıl boyunca değer sağlayabilir.

İşte dronun hassas ve kesin bir şekilde çiftliğe yardımcı olduğunun 5 kanıtı:

1] Kontur Haritalama

Ekime başlamadan önce drone, araziyi  en iyi şekilde yönetmenizi sağlamak için arazinizin haritasını çıkarmanıza yardımcı olabilir. Dronunuzun kameralarına ve sensörlerine bağlı olarak, arazinizin topoğrafyasını fotogrametri veya LİDAR ile ölçebilir ve 3D haritalar oluşturabilirsiniz. Bu veriler, toprak erozyonunun meydana gelebileceği veya sulama sorunlarının olabileceği yüksek ve düşük  noktaları ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir. Edindiğiniz bilgilere göre planlama yapabilir ve sorunları daha ortaya çıkmadan önleyebilirsiniz.

Image

2] Sulama

Hem ekimden önce hem de ekimden sonra dronunuz sulamayı takip edebilir. Ekinler ekildikten sonra, tepeden spektral veya termal görüntüleme, hangi bitkilerin veya tarlanızın bölümlerinin çok fazla suya sahip olduğunu veya yeterli olmadığını size söyleyebilir. Bu anlayışla, problemler şiddetli hale gelmeden önce ürünlerinizin susuzluğunu giderebilirsiniz.

Image

3] Hayvancılık Yönetimi

Drone havadan, sığırlarınızı ve sürülerinizi sayabilir ve stoklayabilir. Her hayvanın bir termal kamera tarafından alınabilen ve hesaplanabilen kendi ısı imzası vardır. Aynı termal sensör, sizi hastalık veya hastalığın güçlü bir göstergesi olan anormal vücut sıcaklığına sahip hayvanlar konusunda uyarabilir. Dronunuz ayrıca yapısal arızalar gibi anormallikleri belirlemek için mera çitlerinizin rutin bakım araştırmalarını da yapabilir. Çit kırılırsa dronunuz size haber verecektir.

Image

4] Mahsul Değerlendirmesi

Tarım dronlarının sağlayabileceği en değerli bilgilerden bazıları, ekinlerinizin sağlığı ve bakımı ile ilgilidir. Dronunuz, multispektral kamera ile donatılmışsa, mahsullerinizle ilgili kritik bilgileri ortaya çıkarmak için Bitki Örtüsü İndeksi (VI) haritaları oluşturabilir. Ortak bir VI, Normalleştirilmiş Fark Bitki Örtüsü İndeksi (NDVI), hangi bitkilerin sağlıklı, hangilerinin sağlıklı olmadığını gösterebilir.

 

NDVI, ekinlerinizin yapraklarından yansıyan yakın kızılötesi (NIR) ışığın miktarına göre hesaplanır. Sağlıklı yapraklar daha fazla NIR ışığı yansıtırken hastalıklı, stresli veya susuz kalmış yapraklar daha fazla NIR ışığı emer. Çözünürlüğüne bağlı olarak bir drone tarafından yakalanan ve oluşturulan bir NDVI haritası, tarlalarınızın hangi bölümlerinin, hangi bitkilerin ve hatta tek tek bitkilerin hangi bölümlerinin sizin ilginize ihtiyacı olduğunu gösterebilir.

Image

5] Hassas Bitkisel Püskürtme

Hassas püskürtme için dronların kullanımı ilk olarak 1980’lerde Japonya’da görüldü, ancak günümüzün drone püskürtme çözümleri güçlü, hızlı ve akıllı hale geldi. Özel bir insansız hava aracı, alçaktan uçan pilotlu uçakların pahalı kullanımının veya bitkisel püskürtme için insan emeğinin daha tehlikeli şekilde işe alınmasının yerini alabilir.

 

Püskürtme dronunuz, tarlalarınızı büyük mali ve çevresel maliyetlerle örtmek yerine, keşif görevinden alınan bitki sağlığı verilerine dayanarak, yalnızca ihtiyacı olan bitkilere doğru miktarda gübre, herbisit, mantar ilacı veya pestisit uygulayabilir.

Image

DJI Tarım Çözümleri

P4 Multispektral:

DJI'nin en son Enterprise drone sürümü olan P4 Multispectral (P4M), özellikle tarım endüstrisi için tasarlandı. Bu yüksek düzeyde erişilebilir araç, tarım iş akışlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir ve multispektral kamera dizisi sayesinde multispektral görüntüleme verilerini güvenilir bir şekilde toplayabilir. Yerleşik bir RTK modülü ve Entegre Spektral Güneş Işığı Sensörü ile P4M, görüntüleme verilerini santimetre düzeyinde doğrulukla yakalayabilir.

Image

Agras T10/30

Başarılı Agras dronları serisinin en yenisi olan Agras T30, 40 kg kapasitesi, dakikada 50 kg'a kadar akış hızı, 7 metreye kadar serpme genişliği ve saatte bir saat hızı sayesinde daha büyük alanları püskürtmek için ideal çözümünüzdür. üre için 1 ton yayma kapasitesi. Bu, saatte yaklaşık 160.8 dönüme kadar kapsama yeteneği anlamına gelir.  

 

Ancak güçlü T30, aralarından seçim yapabileceğiniz tek drone Agras drone değil. Agras T10 ve Agras T20 her yetenekleri püskürtme aynı mahsulü sunmak için tasarlanmış ancak daha küçük ve orta boy alanları için daha idealdir.

Image

DJI GS Pro:

DJI Ground Station Pro, güçlü ancak sezgisel bir görev kontrol uygulamasıdır. iPad'inizde çalışan GS Pro, uçuşlarınızı hassasiyet, tekrarlanabilirlik ve otomasyonla planlamanıza olanak tanır. Uçtuktan sonra GS Pro'yu kullanarak verilerinizi bulutta yönetebilir ve alanlarınızı 2D olarak yeniden oluşturabilirsiniz.

Image
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.