Drone ile Püskürtme Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

28-03-2023 10:51
Drone ile Püskürtme Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

 Drone ile Püskürtme Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Otomatik, ağır hizmet püskürtme dronları, çiftçilerin maliyetleri düşürmesine ve daha akıllı çalışmasına yardımcı olabilir.

 

Dronlar artık tarım sektöründe yerleşik araçlardır ve zamanında hava verileriyle çiftliklerin üretkenliğini artırır. Ancak, mahsul sağlığı hakkında hayati bilgiler toplamanın ve ayrıntılı NDVI ve RGB haritalarının oluşturulmasını sağlamanın yanı sıra, uçan robotlar günlük operasyonlarda aktif bir rol oynuyor. Püskürtme dronları aşağıdakilerin uygulamalar için kullanılmaktadır:

 

  • Gübreler
  • Herbisitler
  • Tarım ilacı
  • Mantar öldürücüler
  • Tohumlar ve daha fazlası.

Ve bunu geleneksel yöntemlerden daha ucuz, daha hızlı ve daha doğru yöntemlerle yapıyorlar.

 

Zirai kimyasalların uygulanması, modern tarımın temel taşıdır. Hız, özen ve hassasiyet gerektiren hassas bir dengeleme hareketidir. Doğru kimyasalları doğru miktarda, doğru yerde ve doğru zamanda sunmak, çiftçiler için sürekli bir zorluktur. Bir yerde çok yüksek konsantrasyon gereksiz maliyetlere neden olabilir ve ürün kalitesini düşürebilir. Çok düşük konsantrasyon, mahsulleri açıkta bırakabilir ve verimi zayıflatabilir.

Çiftçiler kimyasalları doğru, eşit ve verimli bir şekilde dağıtmak için en son teknolojiden yararlandıkça DJI'ın püskürtme dronları dünya çapında dağıtılıyor. Genel olarak, drone püskürtme, zirai kimyasalları uygulamak için gereken maliyetleri -gerek manuel işçilik gerekse kiralık ekipman yoluyla- azaltılarak kimyasal maruziyetin azaltılmasına ve bazı durumlarda daha yüksek mahsul verimine katkıda bulunur.

 

İşte drone püskürtme hakkında muhtemelen bilmediğiniz birkaç şey...

Püskürtme dronları, ileri geri sallanan sıvı yükleri hesaba katmak için özel algoritmalara bağlıdır

IP67 korumasına sahip T30'un su geçirmezliğini kanıtlıyor

Önemli miktarda sıvı taşımak, bir DJI drone'da görmeyi beklediğiniz sensörleri, kameraları ve diğer standart yükleri taşımaktan çok farklıdır. Güvenilir ve doğru bir uçuş kontrol algoritması geliştirmek için, DJI mühendisleri, çalışma sırasında tankın etrafında dönen sıvının momentumunu hesaba katmak zorundaydı.

 

Bu mühendislik zorluğu, sıvının momentumunun etkisinin sürekli değişmesi, tanktan yavaş yavaş ayrılıp daha fazla oksijene yer açması nedeniyle karmaşıktı.

Püskürtme dronları, sıvıdan daha fazlasını püskürtebilir

Zirai kimyasalların dağıtımını yüksek derecede doğrulukla otomatikleştirme yeteneği, tarımın dijitalleştirilmesi ve daha akıllı tarım için büyük bir adımdır. AGRAS serisindeki en son drone olan T30, 40 kg kapasite, dakikada 50 kg akış hızı ve 7 metrelik yayılma erişimi sunar. Bu, saatte 40 akrelik potansiyel kapsama alanına ve hızlı ve doğru dağıtım gerektiren, genellikle manuel görevler için muazzam bir üretkenlik artışına denk gelir.

 

Ve DJI'ın AGRAS dronlarının kullanılabilecekleri yalnızca böcek ilaçları ve gübre değil. Teknoloji tohum, hayvan yemi ve herbisitleri yaymak için kullanılabilir. İkincisi, pamuk gibi ekinleri yönetmek için özellikle önemli bir adımdır. Otomatik, hedefe yönelik herbisit püskürtme, yaprak dökümünü hızlandırabilir, fazla yaprakları çıkarabilir ve pamuk hasat sürecini basitleştirebilir.

Lowa'daki Kloubec Koi Çiftliği'nde, drone uzmanları Aerial Influence, bir DJI AGRAS dronunu 80 akrelik alanda balık beslemek için uyarladı. Çözüm hızlı, etkin ve otomatikti.

 

Ve çığır açan bir 2019 deneyinde bilim adamları, Tanzanya, Zanzibar'da sıtmanın bulaşmasını azaltmak için uyarlanmış bir Agras MG-1S kullandılar. Drone, yumurtadan yeni çıkmış sivrisineklerin ayrılmasını önlemek için durgun suyun yüzeyine oturan bir dizi pirinç tarlasına biyolojik kontrol maddesi püskürttü. Bir DJI Ar-Ge ekibi, insanlığın şimdiye kadar bildiği en ölümcül hastalık için muazzam yankıları olabilecek bir çözümün parçası olarak, normal pestisitlerden daha viskoz bir sıvıyı dağıtmak için dronu değiştirdi.

DJI'ın en büyük dronu AGRAS serisinde

DJI, avuç içi büyüklüğündeki FPV yarışçılarından ağır hizmet Matrice 300 RTK'ya kadar her boyutta ve her türlü uygulama için dronlar üretir. Ancak en büyük dronumuz AGRAS T30'dur. Bunun nedeni, modern çiftçiliğin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek söz konusu olduğunda boyutun önemli olmasıdır. 24,6 kg ağırlığı, neredeyse 3m genişliği ve 76,5 kg maksimum potansiyel kalkış ağırlığı ile T30, tek kelimeyle inanılmaz bir ziraat mühendisliği başarısıdır.

 

Büyüklüğü ve yük taşıma potansiyelinin yanı sıra, AGRAS T30, yatay ve havai yönlerde engellerden kaçınma, arazi adaptasyonu ve irtifa bakımını desteklemek için küresel çok yönlü bir radar ile donatılmıştır. T30'un püskürtme sistemi, tarımsal kimyasalların dağıtımını gelişmiş doğrulukla hızlandırmak için tasarlanmıştır. 16 nozul düzeni ve dakikada 8 litreye kadar akış hızı T30'un hızı ve manevra kabiliyeti ile birleştiğinde çiftçilerin saatte 40 akre kadar ilaçlama yapabileceği anlamına gelir.

Japonya, püskürtme dronlarının benimsenmesinde dünya lideridir

Ülkenin bir teknoloji öncüsü olarak itibarı göz önüne alındığında, Japon çiftliklerinin dünyanın herhangi bir yerindeki en gelişmiş çiftlikler arasında olması sürpriz değil. Tokyo Bilim Üniversitesi'nden yapılan araştırma, dronların yönetim kurulu genelinde sahip olduğu etkiyi vurguladı.

 

Son yıllarda, püskürtme dronları, pestisitlerin dağıtımı için büyük miktarda çekiş kazanmıştır. Japonya genelinde, dronlar tarafından püskürtülen hektar sayısı, 2016 ve 2018 yılları arasında 45 kat artış gösterdi ve tarımsal ilaçlama için kayıtlı İHA sayısı 227'den 1500'ün üzerine çıktı. Tüm göstergeler, bu eğilimlerin, özellikle drone teknolojisindeki büyük ilerlemeler ve düzenleyicilerden gelen ağır yük uygulamaları için artan hareket alanı ile günümüze kadar devam ettiğini gösteriyor.

Japonya'nın ilaçlama dronu benimsemesi, eğrinin önündeki bir sadece bir ülke örneği değil. Yaşlanan, küçülen bir nüfus, tarımsal görevleri yerine getirmek için daha az ucuz işgücü olduğu anlamına gelirken, Japonya'nın nispeten küçük toprak kütlesi, küçük ölçekli tarım operasyonlarının yaygın olduğu anlamına geliyor. Bu faktörlerin her ikisi de DJI AGRAS dronlarının benimsenmesi için itici güç olmuştur.

Dronlarla daha fazla püskürtülme yapılmasının önündeki en büyük engel mevzuattır

Yeni T30, T10, T16 ve T20 dahil olmak üzere mahsul püskürtme AGRAS serimiz kendini dünya çapında kanıtlamıştır. Bununla birlikte, bazı yargı bölgeleri, Görsel Görüş Hattının Ötesinde (BVLOS) ve bu ölçekteki insansız hava araçları için sürü operasyonları ve/veya zirai kimyasallar denklemin bir parçası olduğunda daha yavaş hareket etmiştir.

 

ABD'de İHA tarım uzmanları Rantizo öncülük ederek FAA tarafından ülke çapında tarımsal ilaçlama için oğul verme onayını alan ilk şirket oldu. Malavi ve Mozambik'te, potansiyel olarak tehlikeli kimyasalların püskürtülmesi söz konusu olduğunda tarımı daha uygun maliyetli, çevre dostu ve daha az ayrım gözetmeyen hale getirme çabalarının bir parçası olarak DJI'ın püskürtme dronları tanıtılıyor.

 

AB çapındaki hedefler, 2030 yılına kadar kimyasal pestisit kullanımını yarıya indirmeyi hedefliyor. Mahsul veriminden ödün vermeden böylesine büyük bir düşüşün sağlanması, tamamen daha akıllı ve daha hassas tarım yöntemlerine bağlı olacaktır. Mahsul ilaçlama dronları, özellikle üzüm bağları, meyve bahçeleri ve dik eğimli alanlarda ekinlerde daha hedefli zirai kimyasal uygulama için bir yol sunar.

Günün her saati hassas tarım

Püskürtme dronları, çiftçilerin manuel süreçleri hızlandırmak ve otomatikleştirmek için kullanabilecekleri güçlü araçlardır. Ve bu temel işlevin sonucu, tarımın geleceği için ezber bozan bir şeydir. Bu teknoloji, hassas tarımın hayati yönlerinin günün her saatinde gerçekleşmesini sağlar.

 

Yönetmelikler teknik açıdan mümkün olana uyum sağlamakta yavaş olsa da donanım teslime hazır. Yeni DJI AGRAS T30 buna bir örnek. Akıllı pilleri, yalnızca 10 dakikada tamamen şarj edilebilir ve sürekli çalışmaya olanak tanır. P4 Multispectral gibi araçlar tarafından oluşturulan bilgilerle birleştiğinde, püskürtme dronları, çiftçilerin her zamankinden daha akıllı, daha hızlı ve daha hassas çalışmasına yardımcı olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.