Drone Araştırmasında Son Söz M300 ve Propeller'ın PPK Platformu Mu?

27-03-2023 14:29
Drone Araştırmasında Son Söz M300 ve Propeller'ın PPK Platformu Mu?

 Drone Araştırmasında Son Söz M300 ve Propeller'ın PPK Platformu Mu?

En iyi drone ölçüm seçeneğinin güçlü bir üçüncü taraf yazılım çözümü ile birleştirilmesinin havadan ölçüm yapmayı nasıl daha hızlı, daha basit ve daha doğru hale getirdiğine bir bakış.

 

Drone etüdü, bugüne kadar drone teknolojisinin en etkili kullanımlarından biri haline geldi. Pahalı, zaman alıcı ve büyük sahalar için haftalardan aylara kadar sürebilen geleneksel manuel ölçüm yöntemleri yerine, drone ile ölçüm önemli ölçüde daha hızlı ve daha verimlidir. Ancak hız, iyi bir anket için belirleyici faktör değildir. Bunun yerine, iyi bir anketin doğruluğuna ihtiyacı vardır. Ve işte burada, Propeller PPK ile eşleştirilmiş Matrice 300 RTK, yükü yönetiyor. Bu makalede, bu güçlü kombinasyonun nasıl en kaliteli anket sonuçlarını hiç olmadığı kadar hızlı ve doğru bir şekilde sunabileceğine göz atacağız.

Basitçe en iyi ölçme araçlarından biri

Image

Akıllı Eğik Yakalama iş başında

Doğruluk, verimlilik ve güvenilirlik söz konusu olduğunda, DJI'ın en son amiral gemisi kombinasyonu Matrice 300 RTK ve Zenmuse P1 yükü endüstri standardı olarak kabul edilmektedir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de P1'in Akıllı Eğik Yakalama özelliğidir.

 

Eğik fotogrametri, son derece detaylı 3D modeller oluşturma amacıyla görüntüleri yakalamak için birden fazla lens kullanan tekniktir. Lensler tipik olarak sabit eksen açılarına sahip bir dizide birlikte monte edilir ve ortaya çıkan görüntüler, bitki örtüsü veya yüksek yapılar tarafından engellenen özellikler gibi yalnızca dikey fotoğraflar çekilirken bazen gözden kaçan ayrıntıları ortaya çıkarır. Akıllı Eğik Yakalama ile P1, en karmaşık arazilerde veya değişken hava koşullarında bile hedefinizin ayrıntılı 3D modellerini tek bir lensle yakalayabilir.

Olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda, P1, M300'ün aşırı dayanıklılığı ile tamamlanmaktadır. DJI'ın dayanıklılık laboratuvarı tarafından adımlarını atmış olan M300, en aşırı hava koşullarının bazılarının üstesinden gelebildiğini kanıtladı ve uçmaya devam ediyor. 50°C'den -20°C'ye kadar değişen sıcaklıklarda güvenle çalışabilir ve 33,5 mph'ye kadar rüzgâr hızlarının üstesinden gelebilir. Aynı zamanda, Center Testing International Group'tan IP45 derecesi almıştır, bu da en inatçı sağanak yağışlardan bazılarına kolayca dayanabileceği anlamına gelir. Oldukça basit bir şekilde, M300 şimdiye kadar yapılmış en güvenilir ve dayanıklı dronlardan biridir.

Propeller Aero'nun Propeller PPK çözümü ile tanışın

Image

Tabii ki, etkili anketler söz konusu olduğunda, doğru verileri hızlı ve doğru bir şekilde toplamak denklemin yalnızca yarısıdır. Görüntüler yakalandıktan sonra kullanılabilir bir formata dönüştürülmelidir ve işte burada Propeller'ın PPK çözümü devreye girer.

 

Propeller Aero, dünya çapında 120'den fazla ülkede 13.000'den fazla kullanıcısı olan dünyanın önde gelen anket drone yazılım çözümleri şirketlerinden biridir. PPK veya Post Processed Kinematic, konum verilerini toplandıktan ve karşıya yükledikten sonra düzelten bir GPS düzeltme teknolojisi tekniğidir.

Çözüm, Propeller'ın AeroPoint teknolojisini (yüksek hassasiyetli, akıllı yer kontrol noktaları) kullanarak yer kontrol verilerini toplayarak sahada geçirilen süreyi en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Konu anketler olduğunda tek önemli faktör hız değildir, ancak en önemlisi, Propeller'ın otomatik işlemesi santimetreler içinde doğru olan verileri sağlarken hava görüntüleri de otomatik olarak PPK coğrafi etiket işleme ve fotogrametri ile tek seferde iyileştirilir.

 

Üstelik bunun için işlem son derece basittir. Operatörlerin alanı araştırmak, dronu site üzerinde uçurmak ve ardından AeroPoint ve dron verilerini yüklemek için yalnızca gerekli sayıda AeroPoint'i yerleştirmesi ve etkinleştirmesi yeterlidir. Tipik olarak, veri kümeleri 24 saat içinde işlenir ve sonuçta ortaya çıkan modelleri görüntüleme ve analiz etme özgürlüğü verir.

M300 + P1 + PPK = Kayda değer bir yükseltme

M300 + P1 kombinasyonundan önce, Propeller PPK çözümü Phantom 4 RTK dronu kullanıyordu. Bununla birlikte, daha uzun uçuş süreleri, daha ağır yükler ve daha yüksek çarpışma koruması ile M300'e geçiş, drone anketine önemli bir yükseltme yapıldığı anlamına gelir.

 

Propeller Müşteri Başarı Mühendisi Jared Martinez, "M300 ile testlerimizi yaptığımızda, tek bir pille yaklaşık 45 dakikada 250 akreyi inceleyebildiğimizi gördük" diyor. Daha önce, Phantom ile aynı şeyi elde etmek için 4 pil değişimine ihtiyacımız vardı.”

 

Aynı zamanda, Zenmuse P1, konu görüntü yakalama olduğunda önemli ölçüde daha iyi doğruluk sağlar. DJI Jeo-Uzamsal Kanal ve Çözümler Müdürü Simba Wang, “45 mega pikselde, P1 üç kat daha fazla verimlilik sağlayan daha büyük bir sensöre sahip” diyor ve ekliyor: “Dolayısıyla, anketinizin anahtarı verimlilikse, P1 her zaman en iyi seçim olacaktır.”

Drone araştırmasında son söz

M300 + P1 kombinasyonundaki en iyi drone ölçme seçeneğini Propeller'ın güçlü PPK yazılım çözümüyle birleştirerek, haritacılar artık daha önce görülmemiş düzeyde güvenilirlik, hız ve doğrulukla büyük ölçekli, karmaşık araştırmalar gerçekleştirebilmektedir.

 

Anketler yalnızca daha doğru olmakla kalmaz, köprülerden otoyollara ve madenlere kadar zorlu özellikleri doğru bir şekilde ele alabilir, aynı zamanda daha az karmaşık ve daha hızlıdır, bu da sahada daha az insanın daha az zaman harcayarak önemli ölçüde zaman, kaynak ve para tasarrufu sağlaması anlamına gelir. İnsanların drone araştırmasında son sözü söylemesine şaşmamalı.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.