DJI Terra Haritalama Yazılımı

16-06-2021 09:19
DJI Terra Haritalama Yazılımı

DJI Terra Neden En İyi Drone Haritalama Yazılımı?

DJI Terra, diğer drone haritalama çözümleriyle nasıl karşılaştırılır?

 

İşletmeniz için bir drone programı oluşturmaya gelince, ilk adımlardan biri, en kısa sürede, en iyi ve en bilinçli karara ulaşmak için büyük miktarda verinin işlenmesini hızlandırmaya yardımcı olacak doğru drone haritalama yazılımını seçmektir. Ama seçenekler arasından doğru ürünü seçmek çoğu zaman zor olabilir.

MyActionCam Magyarország Kft ve Debrecen Üniversitesi, Macaristan tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırmaya göre, diğer üç benzer çözümle karşılaştırıldığında, DJI Terra, "kullanıcının çalışması için en az miktarda uzmanlık gerektiren" "en basit" yazılım oldu.”

Image

Şekil 1: Ticari drone (A) ve Debrecen Üniversitesi'ndeki (B)

örnek alan tarafından çekilen görüntüler

Image

Şekil 2: Drone fotogrametri yazılımının işlem  

sürelerinin karşılaştırılması

 

Bir ortomozaik ile sonuçlanan hava görüntülerinin bireysel SfM işleme sürelerini karşılaştırırken, DJI Terra iş akışını yaklaşık 10 dakikada tamamlayabildi ki bu da diğer yazılımdan yaklaşık 4 kat daha iyi.

While DJI Terra definitively leads in terms of time-effectiveness, it is its efficiency that places this all-in-one drone mapping solution in stark contrast with other platforms.

DJI Terra, zaman verimliliği açısından kesinlikle lider olsa da bu hepsi bir arada drone haritalama çözümünü diğer platformlarla tam bir zıtlık içine sokan verimliliğidir

Aşağıda, DJI Terra'nın neden veri toplama işleminden analiz ve yürütmeye kadar tüm görevleri gerçekten destekleyebilecek en iyi fotogrametri işleme araçlarından biri olarak kabul edilebileceğini gösteren bazı temel nedenleri derledik.

 

1. DJI Terra entegre edilmiştir

Diğer çözümlerle karşılaştırıldığında, DJI Terra, İHA çözüm sağlayıcısı tarafından İHA verileri göz önünde bulundurularak geliştirilen DJI dronlarının doğal uzantısıdır. Phantom 4 RTK gibi bir araştırmacının favori dronundan, haritalama ve modelleme çözümüne sorunsuz geçiş, platform değiştirme ve veri yükleme ile gelen tüm engelleri ortadan kaldırır.

 

Ayrıca DJI Terra, multispektral görüntüleme için P4M, LiDAR için L1 kamera, tam çerçeve fotogrametri için P4R ve P1 gibi en yeni DJI Enterprise dronlarıyla uyumludur. Bu durum veri yakalama için dronların seçimini ve toplama, işleme, analiz ve yürütme arasındaki entegrasyonu daha da kolaylaştırır.

 

2. Daha kısa veri işleme

Bir görevde tüm paydaşlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan DJI Terra, önceden herhangi bir eğitim veya özel yapılandırma gerektirmez. İş akışı, sürükle ve bırak işlemi kadar basittir ve kullanıcıların bir DJI yükünden verileri daha verimli bir şekilde içe aktarmalarını sağlar. Tek gereken, SD kartı cihazdan çıkarmak ve verileri almak ve 2D ortomozaik veya 3D gerçekçi modeller olarak işlemek için bilgisayarınıza takmaktır.

 

En son güncellemeyle, DJI Terra artık sadece 1GB RAM kullanarak Phantom 4 RTK gibi dronlardan 400 görüntüyü işleyebilir ve bu da büyük ölçekli yeniden yapılandırma için veri işleme yeteneğinde %400 artış sağlar.

 

3. DJI Terra güvenli

Diğer bulut tabanlı drone haritalama yazılımlarından farklı olarak, DJI Terra, hassas veya kritik verileri işleyen müşteriler için en iyi seçenek haline geldiğinden, mutlaka bir internet bağlantısı gerektirmez. Temel çevrimiçi mod, kullanıcıların izinleri doğrulamasını ve ücretli özelliklere erişmesini sağlarken, Pro ve Elektrik sürümünde bulunan çevrimdışı mod, ücretli özelliklere ağ bağlantısı olmadan erişilmesine izin vererek hiçbir bilginin harici olarak paylaşılmamasını sağlar.

 

4. Detaylı muayene görev planlaması

Diğer bulut tabanlı drone haritalama yazılımlarından farklı olarak, DJI Terra, mutlaka bir internet bağlantısı gerektirmez, bu da hassas veya kritik verileri işleyen istemciler için en iyi seçenek haline gelir. Temel çevrimiçi mod, kullanıcıların izinleri doğrulamasını ve ücretli özelliklere erişmesini sağlarken, Pro ve Electricity sürümünde bulunan çevrimdışı mod, hiçbir bilginin dışarıdan paylaşılmamasını sağlayarak ücretli özelliklere ağ bağlantısı olmadan erişilmesini sağlar.

 

5. Görev planlama ve veri toplama

DJI Terra, gerçek zamanlı 2D haritalama ve 3D modelleme yetenekleriyle esnek bir şekilde eşleştirilebilen otomatik uçuşları planlamak için dört benzersiz görev planlama türüne sahiptir:

Image

Alan (Area): Ekranda sadece birkaç dokunuşla belirli bir alanı yakalayabilirsiniz. DJI Terra belirlediğiniz alanda otomatik olarak verimli bir uçuş yolu oluşturur.

Image

Ara nokta (Waypoint): Görevleri DB modellerde simüle etmek için 3D Uçuş görselleştirmesine güvenme imkanıyla, geçiş noktalarını kullanarak bir alan veya nesnelerin etrafında özel bir uçuş yolu oluşturabilirsiniz.

Image

Eğik (Oblique): Aynı rotada birden çok kez otomatik olarak uçarak zengin veriler yakalayabilir ve her zaman yeni ayrıntıları yakalamak için kameranın açısını ayarlayabilirsiniz.

Image

Koridor (Corridor): Karayolları veya demiryolları boyunca harita üzerinde bir çizgi çizerek otomatik uçuş görevleri oluşturabilir. 2D haritalar veya 3D modeller arasında seçim yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.