DJI Dronunuzdaki Coğrafi Bir Bölgenin Kilidini Nasıl Açabilirsiniz?

30-03-2023 12:00
 DJI Dronunuzdaki Coğrafi Bir Bölgenin Kilidini Nasıl Açabilirsiniz?

 DJI Dronunuzdaki Coğrafi Bir Bölgenin Kilidini Nasıl Açabilirsiniz?

Kısıtlı GEO bölgelerinde uçmak için adım adım DJI dronunuzun kilidini açma kılavuzu

 

Dünyanın en büyük kişisel ve profesyonel drone üreticisi olan DJI, dronların alçak irtifa hava sahasına güvenli bir şekilde katılımını sağlayan çeşitli çözümler geliştirdi. Bu çığır açan güvenlik özelliklerinin çoğu, herhangi bir hükümet emri veya yasal zorunluluk olmadan ortaya çıktı, çünkü DJI, drone çağında dünyanın gökyüzünün güvende kalmasını istiyor.

 

Bu çaba, Fly Safe Geospatial Environment Online (GEO)'nun iskeletidir. Bu risk tabanlı küresel danışmanlık sistemi – genellikle “geofencing” olarak adlandırılır – DJI dronlarının havaalanları, stadyumlar, hapishaneler, nükleer santraller ve yüksek profilli olaylar gibi hassas konumların etrafında uçmasını kısıtlamak için GPS ve diğer navigasyonel uydu sinyallerini kullanır.

 

Bu, DJI'ın görevlerinizi engellemek veya dronunuzun keyfini çıkarmanızı engellemek istediği anlamına gelmez, özellikle de yerel düzenleyici kurumlarınız tarafından bir coğrafi bölgede kalkış veya uçma yetkiniz olduğunda. Bunun yerine, DJI Fly Safe, operatörün hesap verebilirliğini minimal invaziv bir şekilde teşvik eder.

 

GEO bölgelerinin çoğunda uçuşların kilidini geçici olarak açma veya kendi kendinize yetkilendirme esnekliğine sahipsiniz. Diğer yüksek riskli konumlar için DJI dronunuzun kilidini açmak, uçuş yetki belgesiyle birlikte çevrimiçi bir istek göndermek kadar basit olabilir.

 

Kuşkusuz, bir kilit açma isteği oluşturmak sizin açınızdan birkaç ek adım gerektirir. Ancak GEO sistemi, yeni gelenleri, eğlence amaçlı kullanıcıları ve hatta ticari drone pilotlarını, dronlarını ne zaman ve nerede uçuracakları konusunda akıllı ve eğitimli kararlar almaya teşvik etmek için uzun bir yol kat ediyor.

Image

Farklı Coğrafi Bölgeleri Anlama

DJI'ın güncel uçuş rehberini içeren GEO Zone haritası, DJI Fly Safe web sitesinde mevcuttur. Her bölge farklı bir renkle belirlenir:

 

  • Uyarı Bölgeleri ve Geliştirilmiş Uyarı Bölgeleri sadece tavsiye niteliğindedir ve kilit açma işlemi gerektirmez
  • Yetkilendirme Bölgeleri uçuş kısıtlamaları ekler ve internet bağlantısı olan DJI Uygulamasında açılabilir veya Fly Safe portalı üzerinden özel bir kilit açma işlemi talep edilebilir
  • Yasak Bölgeler (yüksek riskli alanlar) ve İrtifa Bölgeleri (maksimum irtifa üzerinden uçma) uçuş kısıtlamaları ekler ve yalnızca DJI Fly Safe portalı üzerinden talep edilebilecek özel, zamanlanmış bir kilit açma lisansı gerektirir

Canlı Kilit Açma - Özel Kilit Açma

 

Eğer bir Yetkilendirme Bölgesinde uçmayı planlıyorsanız, DJI dronunuzun kilidini açmanın iki yolu vardır: 

 

  1. DJI Pilot uygulama içi canlı kilit açma işlemi
  2. Fly Safe portalı aracılığıyla alınan özel bir kilit açma sertifikası

Canlı kilit açma işleminin yalnızca aktif bir internet bağlantısı olduğunda çalıştığını bilmek önemlidir. 

Alternatif olarak, görevinizin bir Yetki Alanında uçmanızı gerektirdiğini önceden biliyorsanız, bu makaleyi okuduktan sonra ele alacağımız planlı bir kilit açma için önceden başvuru yapabilirsiniz.

Canlı Kilit Açma: Sahadayken Mavi Yetki Alanının Kilidini Açma

 

Kısıtlı Bölgeler ve İrtifa Bölgeleri özel bir kilit açma gerektirirken, Mavi Yetki Bölgelerinin kilidi sahada canlı olarak açılabilir.

Bu işlemi canlı olarak tamamlamak için:

 

  • Dronu ve uzaktan kumandayı/mobil cihazı açın ve internete bağlayın.
  • Sahneyi başlatmaya çalıştığınızda, drone, canlı kilit açma için istemleri görüntüleyecektir.
  • Dronunuzu 24 saat boyunca açık tutmak için bu uygulama içi istemleri eksiksiz tamamlayın

Aşağıdaki kılavuz bu süreci adım adım ayrıntılı olarak açıklamaktadır:

Image

DJI Pilot Uygulamasında bu No-Fly Zone bildirimi istendiğinde, devam etmek için Tamam'a tıklayın.

Image

Kutuları işaretleyin ve tekrar Tamam'ı tıklayın.

Image

İnternete bağlı değilseniz göreceğiniz şey budur. Bu, geri dönüp cihazınızın internete düzgün şekilde bağlı olup olmadığını kontrol etmek için iyi bir zamandır.

Image

İnternete bağlıysanız, bu Kimlik Doğrulama ekranını göreceksiniz. Telefon numaranızı girin ve DJI GEO Zone Kilit Açma Koşullarını kabul edin.

Image

Yazabileceğiniz bir SMS kodu alacaksınız.

Image

Bu alanda uçma yetkiniz olduğunu ve bu uçuşun sorumluluğunu kabul ettiğinizi onaylayın ve Tamam'a tıklayın.

Image

Bu Kilit Açma başarılı bildirimini gördüğünüzde, gitmeye hazırsınız.

DJI Fly Safe portalı aracılığıyla Özel Kilit Açmalar


Bir Kısıtlı Bölgede veya İrtifa Bölgesinde uçmayı planlıyorsanız, DJI Fly Safe portalı aracılığıyla önceden özel kilit açma talebinde bulunmanız gerekir. Benzer şekilde, bir Yetki Alanında internet bağlantısı olmadan (canlı kilit açma yapamıyorsanız) uçmayı planlıyorsanız, özel bir kilit açma gerekli olacaktır.

 

Özel Kilit Açma için atmanız gereken adımlar şunlardır: 

 

             1.Hesabınızı DJI Fly Safe portalında ayarlama

             2.Drone ve pilot ekleme

             3.DJI Drone için Kilit Açma Talebi Oluşturma

                      1.Kilit Açma İsteği: Bölge Kilit Açma

                      2.Kilit Açma İsteği: Özel Kilit Açma

             4.DJI'ın özel bir kilit açmayı onaylaması ne kadar sürer?

             5.Özel Kilit Açma Sertifikanızı indirme ve etkinleştirme

Image

Hesabınızı DJI Fly Safe'te ayarlama


DJI Fly Safe hesabı kişisel olabilir (tek drone operatörü) veya özel bir kuruluşu veya bir devlet kurumunu temsil edebilir.

 

Bir kurum veya kuruluş olarak başvurmanın, başvurunuzun kabul edilme olasılığını artırır ve daha uzun geçerlilik süresi olan lisanslar verir.

 

Yeni bir DJI Fly Safe hesabı nasıl açabileceğinizi görelim ve drone ve pilotların detaylarını ekleyelim.

 

DJI Fly Safe portalından fly-safe.dji.com, oturum açmanız veya bir DJI hesabı oluşturmanız istenecektir. Bu hesap, kullanmakta olduğunuz DJI Flight uygulamasına giriş yaptığınız hesaptır, bu yüzden onunla giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.

 

Profesyonel ipucu: Fly Safe portalına erişim sağlamak için bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar kullanmayı tercih edin, çünkü mobil cihazlar için optimizasyon hala  devam ediyor.

Image

Giriş yaptıktan sonra, Kimlik Doğrulama Uygulamasına tıklamanız istenecektir.

Image

Bu sizi Kullanıcı Merkezi ve Arka Plan Sertifikası sekmesine götürecektir. Buradan geçerli hesap türünü seçin. Genellikle eğlence amaçlı uçuşlar Kişisel Hesap'ı seçerken, Kurumsal veya Ticari uçuşlar Kuruluş Hesabı'nı seçmelidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.