DJI Dock'un En İyi 5 Özelliği

23-03-2023 11:27
DJI Dock'un En İyi 5 Özelliği

 DJI Dock'un En İyi 5 Özelliği

Otomatik drone operasyonları ve uzaktan varlık denetimlerinin geleceği

Drone teknolojisi, uygun ölçekte veri toplamayı içeren her sektörü etkiledi. Bir sonraki adım, bu devrim niteliğindeki araçların uzak konumlarda ve denetim olmaksızın daha fazla özerklikle çalışmasıdır. DJI Dock'un piyasaya sürülmesi bunu gerçeğe dönüştürdü. Matrice 30 Serisinin Dock Sürümü için dayanıklı, kurulumu kolay, tamamen programlanabilir bir baz istasyonu. Başka bir deyişle: varlık denetimi için otomatik, tekrarlanabilir drone iş akışlarına sahip olmak için ihtiyacınız olan her şey ve fazlası...

 

M30'un piyasaya sürülmesi bir kez daha mümkün olanın sınırlarını zorluyor. Bir sırt çantasına sığan katlanabilir bir gövde üzerinde amiral gemisi performans ve özellikleri birleştirdik.

 

İşte DJI Dock'u uzaktan drone operasyonlarının geleceği yapan beş özellik...

 

1. Uzun Ömürlü Olması İçin Tasarlanmış Bir Drone Üssü

DJI Dock, IP55 koruma derecesine sahiptir ve -35 ila 50 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda çalışabilir. Görev sırasında hava durumu kötüye giderse, su geçirmez iç parçalar M30'unuzu korur. Hava gerçekten M30'un güvenle uçamayacağı kadar şiddetliyse, Dock entegre hava istasyonu sayesinde bunu bilecektir.

DJI Dock'un kendi kendine yeterliliği hem dayanıklılık hem de akıllı yedeklilik özellikleri üzerine kurulmuştur. İçinde bulunan acil durum bataryası sayesinde ani bir güç kaybı bile dronunuzun güvenli bir şekilde üsse geri dönmesini engellemez.

 

Our dock has been designed to be exposed to the environment so your team doesn’t have to be. It’ll keep vital missions automated and on course, 365 days a year.

2. Kurulumu Kolay, Bakımı Kolay

DJI Dock'un kurulumu kolaydır ve bakımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.  Özellikler ve işlevlerle dolu olmasına rağmen, 1 m2'den daha az yer kaplar ve yalnızca 90 kg ağırlığındadır. Kurulum için yalnızca her alt köşe için bir tane olmak üzere dört cıvataya, bir güç kaynağına, bir internet bağlantısına ve DJI RC Plus ile yapılandırmak için birkaç dakikaya ihtiyaç duyar.  

DJI Dock'un Sağlık Yönetim Sistemi, durumunu 24 saat takip eder ve herhangi bir anormallik varsa FlightHub 2 aracılığıyla sizi bilgilendirir.

 

Beklenmedik ve bir şeylerin yanlış gitmesi durumunda, tüm bağlantı istasyonu, onarımları kolaylaştıran modüler bileşenlerle yapılmıştır.

 

Bağlantı istasyonunun tozdan arındırılmış olduğundan emin olmak, M30'unuzun sensörlerini temizlemek ve yeni pilleri değiştirmek için yılda iki kez kontrol etmenizi öneririz. Bunun ve sağladığınız uçuş talimatı dışında sistem tamamen bağımsızdır.

 

3. Akıllı Şarj ve Göreve Hızlı Geri Dönüş

M30 İndikten sonra, yalnızca 25 dakika içinde  şarj edilebilir ve yeniden havalanabilir. Bu hızlı şarj, hızlı geri dönüşler ve 24 saat dayanabilir.

Drone indiğinde, pilleri sıcaktır ve optimum şarj için optimum sıcaklıklara kadar soğuması gerekir. Bataryaları soğutmak için soğuk hava üflenir, böylece her şarj mümkün olduğunca verimli olur.

 

DJI Dock'ta, görev parametreleriniz ne olursa olsun esneklik sunan ve uzun vadeli pil sağlığına öncelik vermek için çalışan iki şarj modu bulunur. Şarj modu, bir sonraki görevinizin başlayacağı zamana göre belirlenebilir. Uyarı modu, M30'u %80-90 oranında şarjlı tutar, böylece drone her an göreve başlamaya hazırdır. Standart mod, drone pilini uçuşlar arasında sabit %50'de tutar, ancak bir sonraki görevinden önce otomatik olarak şarj eder.

 

 

4. 7 Km Uçuş Yarıçapı ve 40 Dakikalık Uçuş Süresi

Otomatik hava sürekliliği, iki temel üzerine kuruludur: menzil ve uçuş süresi. Tek bir M30 Dock Versiyonu, görev başına 40 dakikalık uçuş süresi ile yedi kilometrelik bir operasyonel yarıçapı kapsayacaktır.

Güç hatları ve demiryollarından köprülere ve baz istasyonlarına kadar, tek bir DJI Dock, geniş bir alanda varlıkların denetlenmesine olanak tanır.

 

Daha fazla kapsama alanı için, aralıklarla birden fazla DJI Dock yerleştirilebilir ve koordineli veriler sağlayacak şekilde programlanabilir. Bir dronun her zaman havada olması için gereken tek şey iki DJI Dock'dır.

 

M30'un menzili ve uçuş süresi, büyük ölçekli mühendislik ve inşaat projelerinde gökyüzünde düzenli bir gözle birlikte kalıcı saha güvenliği sağlamak için bir araya geliyor.

5. DJI FlightHub 2 ile Tamamen Programlanabilir

DJI Dock operasyonları FlightHub 2 üzerinden yönetilir. Uygulamayı uçuş planları ve görev çizelgeleri ayarlamak, veri depolama ve yönetimini yönetmek ve veri işleme konusunda ekibinizle işbirliği kurmak için kullanabilirsiniz. Görev planlamasından veri incelemesine kadar her şey uzaktan gerçekleştirilebilir. Uzak operasyonlar için eşi görülmemiş düzeyde bir bulut denetimi ve gözetimi.

 

Ayrıca, platformu üçüncü taraf geliştiriciler için açacak olan Bulut API erişimli DJI Dock'u da piyasaya sürüyoruz. Enterprise kullanıcılar kendi çözümlerini geliştirebilecek ve DJI Dock işlemlerini mevcut iş akışlarına entegre edebilecek. Kısacası, oyunun kurallarını değiştiren bu yetenek üzerinde operatörlere tam kontrol veriyoruz.

Uzaktan Varlık Denetiminin Geleceği

DJI Dock ve M30 Dock Sürümü, endüstriyel inovasyonun bir sonraki dalgasını temsil ediyor. Uzaktan altyapıyı denetlemek için halihazırda dronları kullanan kuruluşlar için bu güçlü araçlar, günün her saati kalıcılık, mevcut iş akışlarına sorunsuz entegrasyon ve konum veya koşullar ne olursa olsun son derece yetenekli çözümler vaat ediyor.

 

Drone teknolojisini henüz benimsememiş olanlar için gözetimsiz ve otomatik görevler, ister saha güvenliği sağlıyor ister inşaat ilerleyişini inceliyor olun, manuel veri toplama için uygun maliyetli bir alternatiftir.

Dünya çapında pek çok yetki alanı şu anda BVLOS ve gözetimsiz uçuşlara kısıtlama getirmektedir. DJI Dock'un bu konuda değişim için etkili bir kuvvet olacağından eminiz. Tamamen programlanabilir operasyonlar, benzersiz dayanıklılık ve akıllı yedeklilik özellikleriyle bu, drone inovasyonunda bir sonraki adımdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.