Boru Hattı Bütünlüğü Yönetimi

23-03-2023 11:32
Boru Hattı Bütünlüğü Yönetimi

 Boru Hattı Bütünlüğü Yönetimi

Çeşitli coğrafyalara yayılmış uzun boru hatlarının izleme ve yönetimlerinin yapılmasında dronlar anormallik ve sızıntıları hızla tespit eder.

Boru Hattı Bütünlüğü Yönetiminde Temel Faydalar

Genel Muayene

Boru hatlarına havadan canlı olarak genel bir bakış elde edin. Sorunların erken tespit edilmesi ve zamanında harekete geçmek için potansiyel riskleri düzenli olarak izleyin.

Sızıntının Tespiti ve Onarımı (LDAR)

Sızıntıları hızlı ve doğru bir şekilde tespit etmek için özel olarak geliştirilmiş sensörlerle donatılmış olan dronlar sayesinde çalışanlarınızın güvenliğini tehlikeye atmadan tam zamanında karar verebilirsiniz.

Acil Müdahale

Altyapıya ve mülke verilen hasarı belgelemek ve onarım çalışmalarını optimize etmeye yardımcı olan doğru modeller oluşturmak için Etkilenen alanların üzerinden uçun.

Genel Muayene

Image

Genel Muayenede Geleneksel Zorluklar

Vandalizm ve hırsızlık gibi olayların takibinin zor olmasının yanı sıra çalışanlar, sapa bölgelere yayılmış boru hatlarının incelenmesi ve bakımının yapılması sırasında emniyet risklerine maruz kalabilir. Boru hattı yaşlandıkça petrol ve gaz boru hatlarına zarar verebilir bu da arıza ve sızıntı riskini artırır. Denetimin sıklaştırılması ve dolayısıyla insan gücünün de arttırılması gerekir.

Genel Denetim Dronlarla Nasıl Güçlendirir?

Dronlar, zoom sensörü ile ayrıntıları yakalamak için boru hattı ağına hızlı genel bir bakış elde edecek, esnek bir şekilde konuşlandırılır. Boru hattı ağının canlı bir görünümünü elde edecek şekilde konuşlandırarak, yasadışı faaliyet kanıtlarını toplamak, kayıt tutmak ve durum karşılaştırmaları yapmak için görüntüleri dosyada tutarak denetim sonuçlarını dijitalleştirin.

Sızıntının Tespiti ve Onarımı (LDAR)

Image

LDAR'da Geleneksel Zorluklar

Sızıntılar, sitenin ve çevredeki toplulukların güvenliğini tehlikeye atar. Sızıntı yoğunluğunu belirlemek bir yana sızıntının yerini belirlemek bile zor olabilir. Çalışanlar, bir genel bakış olmadan sızıntının boyutlarını hızlı bir şekilde görselleştiremez veya gelişimini tahmin edemez.

Dronlar LDAR'a Nasıl Yardımcı Olur?

Sızıntının yerinin tam olarak tespit edilip hemen harekete geçilmesi için gaz detektörleri yükü ile donatılmış dronlar geniş alanları hızlı bir şekilde tarayabilir. Çalışanların sızıntının boyutunu belirlemesine yardımcı olan dronlar aynı zamanda yerinde onarım işlemlerinin izlenmesinde yardımcı olacak iç görüler gönderir.

Acil Müdahale

Image

Acil Müdahalede Geleneksel Zorluklar

Acil onarım işleri, saha içi ve saha dışı ekipler arasında zamanında koordinasyon gerektirir, bu gibi durumların sadece yerden yönetilmesi zor olabilir. Güvenliği ve gerekli şartları sağlamak için sıcak çalışmayı gerektiren onarım işleri yakından izlenmelidir. Birden fazla yerde ve aynı anda gerçekleştirilen onarımları yakından izlemek zor olabilir.

Dronlar Acil Müdahaleyi Nasıl Yukarıya Taşır?

Ekiplerin bir eylem planı oluşturabilmesi ve kaza mahallinden önemli ölçekte bilgiler sağlamak için dronları haritalamak üzere hızlı bir şekilde konuşlandırın. Sıcak çalışma sahalarını havadan izleyin ve ekip atamalarını hızlı bir şekilde koordine etmek için komuta merkezine canlı yayınlar gönderin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.