Bir Sonraki Projeniz İçin Doğru Ticari Dronları Bulma

30-03-2023 11:31
Bir Sonraki Projeniz İçin Doğru Ticari Dronları Bulma

 Bir Sonraki Projeniz İçin Doğru Ticari Dronları Bulma

Ticari İHA’lar Nelerdir ve İşinize Nasıl Yardımcı Olabilirler?

 

İnsansız Hava Aracı teknolojisi ile ilgileniyorsunuz ancak işletmeniz için ticari bir uygulaması olabileceğini düşünüyor musunuz? Kurumsal İHA’lar madencilikten gayrimenkule, inşaat ve tarıma kadar uzanan sektörlerde olağanüstü bir etkiye sahip. Tüm bunlar, neredeyse her iş için doğru olan özelleştirilmiş özellikler sunan çok çeşitli özelİHA’lar ve faydalı yükler sayesinde mümkündür.

 

Kurumsal düzeyde insansız hava araçlarının (İHA)-(UAV) dünya çapında işletmeleri nasıl dönüştürdüğünü keşfetmek için okumaya devam edin. Sıradaki işiniz mi?

Günümüz işletmeleri dronları nasıl kullanıyor?

Sektörünüz fiziksel bir alandan toplanan verileri kullanıyorsa, İHA teknolojisinin bir etki yaratması için iyi bir şans var.

 

İnsansız uçak inovasyonuna yatırım yapan en önemli sektörlerden bazıları şunlardır:

Image

Arazi Etüdü

Yıllar boyunca, ölçme uzmanları, konumsal verilerini elde etmek için toplam istasyonlar, GPS alıcıları ve yer lazer tarayıcıları gibi karasal yöntemlere güvendiler. Bu tekniklerin her biri zaman alıcıdır ve hızla maliyetli hale gelebilir. Neyse ki arazi araştırması yapmanın yeni bir yolu var.

 

Matrice 300 RTK gibi insansız hava araçlarıyla, arazi araştırmacıları en zorlu araziyi bile her zamankinden daha hızlı ve daha doğru bir şekilde haritalayabilir. İHA konuşlandırması, araştırma ekiplerinin tehlikeli alanlara gönderilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır ve cep telefonu kuleleri ve ağaç tepeleri gibi erişilemeyen özelliklerden kolayca veri toplamayı mümkün kılar.

Proje sürelerini kısaltmanın yanı sıra İHA kullanımı, 2B ve 3B ortomozaik haritalar, LiDAR nokta bulutları, 3B modeller, termal haritalar ve multispektral haritalar dahil olmak üzere çoklu haritalama olanakları sunarak bir haritacı için bir nimet olabilir. Bu yöntemlerin her biri, bir ölçme işinin özelliklerine bağlı olarak değerli olabilir.

Çevresel Koruma

Bu listedeki diğer sektörlerin çoğuna kıyasla nispeten sınırlı finansman ile çevre araştırmacıları, süreçlerinin her bölümünü optimize etmek için ellerinden geleni yapmalıdır. Neyse ki bilim adamları gezegenin iyiliği için insansız hava araçlarını kullanmanın dahiyane yollarını buldular . Koruma uzmanları, hassas ekosistemleri haritalamak ve nesli tükenmekte olan türler üzerinde sayım yapmak için araştırma İHA'larını kullanıyor. Elinizde bu tür verilere sahip olmak, çevrecilerin kaynaklarını nasıl dağıtacaklarını ve hangi alanlara acilen dikkat edilmesi gerektiğini daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

Tarım

Dünyadaki çiftçilerin ticari İHA'ların için pratik kullanımları her türlü bulduk farklı modeller kilit açma farklı yeteneklere sahip. Örneğin, pirinç, buğday ve mısır gibi tahıl ürünleri yetiştiren çiftçiler, çevresel değişiklikleri tespit etmek ve doğru saha yönetimi kararlarını vermek için araştırma İHA'larını kullanıyor. Sonuçlar? Daha düşük işletme maliyetleri, daha iyi mahsul kalitesi ve daha yüksek verim oranları.

 

Ancak İHA'lar sadece çiftçilerin yeni bilgiler toplamasına yardımcı olmuyor. DJI AGRAS T20 gibi İHA'lar bir tarlanın üzerinden hızla uçabilir ve ekinlere gübre veya böcek ilacı püskürtebilir. Bu hem zamandan hem de işçilikten tasarruf sağlar ve tarım sektörü için ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil eder.

İtfaiyecilik

Son birkaç yılda dünya çapında orman yangınlarında bir artış görüldü - ne yazık ki yakın zamanda pes etmeyen bir eğilim. İtfaiyeciler bu zorluğa inovasyonla yanıt verdi.

 

Bir orman yangınının her aşamasında insansız bir hava aracı sistemi olumlu etki yapabilir. İHA'lar, itfaiyecilere bir orman yangınının başlangıcında araziyi kuşbakışı bir şekilde gösterebilir ve alevlerin bir sonraki nereye hareket edeceğini belirlemelerine yardımcı olarak, ekiplerin nereye gitmesi gerektiği ve hangi kasabaların boşaltılması gerektiği konusunda hızla karar vermelerini sağlar. Bu, yalnızca ekip liderlerinin sivillerin hayatını kurtarmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ekiplerini de tehlikelerden uzak tutar.

 

Ayrıca, İHA’lar orman yangınını önlemede büyük bir rol oynar ve ekiplerin kontrollü, reçeteli yanıkları güvenli bir mesafeden ayarlamasına yardımcı olur . Bu yanıklar, gelecekte bir orman yangını için yakıt haline gelebilecek kuru çalıları ve ekosistemin diğer kısımlarını temizlemeye yardımcı olur.

Enerji

Petrol ve gaz şirketleri, zaman içinde çevresel değişiklikler için boru hatlarının etrafındaki alanları izlemek için insansız hava araçları kullanıyor. Bu özellikle önemlidir, çünkü bu operasyonların parlama uçları ve kayan noktalar gibi bazı kısımlarının zeminden tam olarak değerlendirilmesi zor olabilir. Ek olarak, İHA denetimleri, çalışanların zararlı kimyasallar yayan buhar borularının yakınında olduğu gibi tehlikeli ortamlarda harcaması gerekebilecek süreyi sınırlar.

 

Sonuç olarak, petrol ve gaz sektörü manuel operasyonlardan insansız hava araçlarına geçerek, çalışanlarını daha güvende tutarken denetimlerde zaman tasarrufu sağlıyor.

 

Ancak İHA'lardan yararlananlar sadece fosil yakıt şirketleri değil. İHA'ları uzak lazer sensörleriyle birlikte kullanan güneş enerjisi çiftlikleri, panellerini rekor sürede ve doğrulukta denetleyebiliyor . Güneş enerjisi çiftlikleri daha önce manuel denetimler yapmak için geçen süre ile sınırlandırılmışken, bu şirketler artık kalite standartlarını korurken genişlemekte özgürler - bu da gezegen için daha fazla yeşil enerji anlamına geliyor.

Image

Madencilik

Güvenli ve başarılı bir madencilik operasyonu, çok miktarda bilgi gerektirir - bazen daha büyük bir operasyon için milyonlarca veri noktası bile. Bu endüstrilerin çoğu gibi, İHA’lar da maden operatörlerinin bu bilgilerin çoğunu verimli bir şekilde toplamasına yardımcı olur. İHA fotoğrafçılığı, örneğin Ukraynalı madencilik şirketi Ferrexpo Yeristovo gibi DJI müşterilerinin ölçüm sürecini %90 daha hızlı ele almasıyla, stok hacmi ölçümünden önemli miktarda zaman ayırmak için kullanılır.

İHA'lar, bilgilerin toplanma şeklini optimize etmenin yanı sıra maden operatörlerinin çalışanlarını işte daha güvende tutmalarına yardımcı oluyor. İHA pilotları, tehlikeli ekipmanı manuel olarak denetlemek yerine güvenli bir mesafede durabilir ve ihtiyaç duydukları tüm bilgileri toplayabilir. Zorlu arazilerin ve zararlı maddelerin bol olabileceği madencilik gibi bir sektörde, uzaktan çalışabilme, güvenlik için gerçek bir nimettir.

Image

İnşaat

Drone haritalama ve modelleme, inşaat yöneticilerinin güvenli ve bilinçli kararlar almasına yardımcı oluyor. Mimari Mühendislik ve İnşaat firmaları bu teknolojiyi projelerin 3D modellerini oluşturmak, santimetre hassasiyetinde ölçüm yapmak ve stok hacmi ölçümleri yapmak için kullanabilir. Ön planlamadan tedarik zinciri optimizasyonuna kadar, sonuçlar kendileri için konuşur.

Image

Kolluk Kuvvetleri

Trafik duraklarından kayıp insan aramalarına kadar, kolluk kuvvetleri ihtiyaç duydukları gerçek zamanlı bilgileri toplamak için insansız hava araçlarını kullanıyor. Bir şüphelinin suç mahallinden kaçtığı durumlarda, memurlar , insanlı bir araç takibinin gerektirebileceği türden bir kargaşa yaratmadan onları takip etmek ve bir müdahale planlamak için bir İHA kullanabilir . Bunun gibi insansız hava araçları, polisin davranışlarını kontrol etmek ve polislerin trafik duraklamaları sırasında standart prosedürleri izlediğinden emin olmak için de kullanılabilir.

İlk müdahale ekipleri, arama ve kurtarma görevlerinde ceset aramak için uzak sensörler ve termal görüntüleme kullanıyor. Ekipler genellikle karanlıkta ve jilet gibi ince zaman aralıklarında çalışırken, doğru teknoloji yaşamla ölüm arasındaki fark olabilir.

Emlak

Emlakçılar, satılık evlerin doğru 3D modellerini yapmak ve sanal turlar sunmak için İHA’ları kullanıyor. Bu teknik birkaç yıldır piyasada olsa da, olası kiracıların ve alıcıların bir mülkü güvenli bir mesafeden görmelerine izin verdiği için, COVID-19 salgını sırasında popülaritesi arttı.

Sigorta

Mülklerin doğru değerlemelerini sağlamak için sigortacıların mümkün olduğunca fazla bilgi toplaması gerekir. İHA'lar, denetimleri daha kolay ve daha verimli hale getirmeye yardımcı olabilir. Deloitte'a göre, sigorta şirketleri artık bir İHA'dan toplanabilecek büyük miktarda veri nedeniyle bu denetimleri yürütmek için genellikle tek bir genel yükleniciye güvenecek . Geçmişte, rol için birden fazla uzmana ihtiyaç duyulmuş olabilir. Sigortacıların bu denetimlerde aradığı faktörler arasında mevcut hasar ve sel gibi doğal afetlere yönelik potansiyel riskler yer alır.

 

Sigortacılar, ilk değerlendirmelere ek olarak, mülk hasarını değerlendirmek ve hatta dolandırıcılık iddialarını ortadan kaldırmak için İHA'ları kullanır. Bazı durumlarda, bir değerlendirme için gereken tüm görüntüleri toplamak için tek bir İHA uçuş yolu yeterli olabilir.

Image

Tarihi Koruma

Arkeologlar, dünyanın en önemli tarihi yerlerinden bazıları hakkında yeni bilgiler öğrenmek için İHA haritalama ve modelleme kullanıyor. İHA modelleri, bir kazıdan önce veri toplamak için kullanılabilir ve ayrıca ekiplerin çalışma şeklini optimize etmesine, yeni tarihi varlıkları keşfetmesine ve bir binanın mimarisini anlamasına yardımcı olur. Örneğin Japonya'da arkeologlar , 17. yüzyıldan kalma mimarinin belirleyici bir parçası olan Karatsu Kalesi'nin 3B nokta bulut modelini oluşturmak için DJI Terra'yı kullandılar .

Ticari Bir İHA Pilotu Olmak

İHA pilotları için fırsatlar açıkça bol olsa da, ticari olarak uçmadan önce atmanız gereken bazı adımlar var.


Kitaplarda İHA'ya özel düzenlemelere sahip çoğu ülke, eğlence amaçlı ve kurumsal İHA kullanımı arasında ayrım yapıyor - ikincisi (ve genellikle ilki) neredeyse her zaman bir tür izin gerektiriyor.


Örneğin ABD'de, bir kişinin bir Uzak Pilot Sertifikası alması ve ticari olarak uçmaya başlamadan önce UAV'sini Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) kaydettirmesi gerekir. Bir Uzaktan Pilot Sertifikası almaya hak kazanmak için bir pilotun:

 

  • En az 14 yaşında olmak;
  • Bölüm 107 testini geçin;
  • İngilizce okuma, konuşma ve yazma becerisine sahip olmak;
  • Bir İHA’yı güvenli bir şekilde uçurmak için fiziksel ve zihinsel duruma sahip olmak

Özellikle Bölüm 107 testi, birçokları için belki de en büyük engeldir. Test, pilotların İHA düzenlemeleri, çalışma gereksinimleri, hava durumunun İHA üzerindeki etkileri, radyo iletişimi ve acil durum prosedürleri ve bakım ve uçuş öncesi inceleme prosedürleri hakkında önemli bilgileri hatırlamasını gerektirir.

 

Diğer ülkeler pilot sertifikasını farklı şekilde ele alır. Örneğin AB ve Birleşik Krallık, İHA’Lları pilotun kârlı olup olmamasından ziyade ağırlıklarına ve kullanımlarına göre düzenler . Bununla birlikte, çoğu ticari İHA "Açık" kategorisine girer - bu, pilotların belirli istisnalar dışında herhangi bir "ilgisiz insan" üzerinde bir İHA uçuramayacağı anlamına gelir. “Açık” İHA pilotları, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan bir testi tamamlamalıdır.

İşletmeniz İçin En İyi İHA’ları ve Yükleri Bulma

Sizin için doğru İHA, çalışma alanınıza ve ihtiyaç duyacağınız özellik ve desteğe bağlıdır.

 

Bir satın alma işlemi yaparken göz önünde bulundurulması gereken özellikler şunları içerir:

 

  • Pil Ömrü: İşler yalnızca birkaç uçuşta tamamlanabilirken, diğerleri, santimetre hassasiyetinde binlerce hava fotoğrafı çekmenizi gerektirecektir.

  • Uçuş Performansı: Otomatik bir uçuş yolunda çevik bir şekilde hareket edebilen bir İHA'ya mı ihtiyacınız var? Düz bir çizgide sabit bir hızda uçmak daha mı önemli? İHA ve yük boyutu ve ağırlığı, drone'nun nasıl uçabileceğini etkileyecektir.

  • Görüntüleme Doğruluğu: Bazı ticari İHA işleri santimetre hassasiyete ihtiyaç duyarken, diğerleri daha geniş bir görüşle yeterli olabilir. Satın almadan önce ne aradığınızı bilin.

  • Faydalı Yük: Farklı İHA’lar, kameralar ve sensörler gibi farklı türde yükleri tutmak için tasarlanmıştır - bazı ağır İHA aynı anda birden fazla yük taşıma yeteneğine bile sahiptir.

Image

Hangi sektörde çalışıyor olursanız olun, hobi amaçlı kullanım için tasarlanmış bir İHA yerine kurumsal bir İHA'ya yatırım yapmak için harcadığınız zamana değecektir. Kurumsal İHA’lar, günlük kullanımın zorluklarını karşılamak için eğlence amaçlı benzerlerinden daha dayanıklı olma eğilimindedir.

 

Aranacak özellikler arasında gelişmiş rüzgar direnci, kendiliğinden ısınan piller ve zorlu koşullar için daha yüksek tolerans bulunur. Örneğin DJI Matrice 300 RTK, sert hava koşulları için özel olarak tasarlanmış bir gövdeye sahiptir.

 

Kurumsal İHA’ların düzenli olarak kullanılması ve daha yüksek düzeyde aşınma ve yıpranmaya maruz kalabilecekleri konumlara yerleştirilmesi daha olası olduğundan, önde gelen İHA sağlayıcılarının kurumsal müşterilerine daha yüksek düzeyde satış sonrası destek sunma olasılığı da yüksektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.