Avrupa'daki En İyi Kamu Güvenliği Drone Programları

27-03-2023 14:19
Avrupa'daki En İyi Kamu Güvenliği Drone Programları

 Avrupa'daki En İyi Kamu Güvenliği Drone Programları

Kurtarma ekipleri, itfaiyeciler ve polis, operasyonlarını ilerletmek için DJI insansız hava araçlarını nasıl kullanıyor?

 

Kamu Güvenliğinde en iyi insanların en iyi araçlara ihtiyacı vardır. Son on yılda, dronlar giderek daha fazla organizasyonun araç setlerine girdi. İnsanları güvende tutmak için tamamen yeni yaklaşımlar sunan DJI dronları ve yazılımları, Avrupa'nın en büyük ve en yenilikçi Kamu Güvenliği kuruluşlarından bazıları tarafından akla gelebilecek en zorlu durumlarda kullanılmaktadır.

 

Kolluk kuvvetlerinden yangınla mücadeleye, arama kurtarmadan daha fazlasına kadar her bir kuruluşun vatandaşlarını korumak için DJI dronlarını nasıl kullandığını öğrenin.

1. İsveç Ulusal Polisi vatandaşlarını korumak için havalandı

Muhtemelen Avrupa'daki en büyük Kamu Güvenliği drone programı İsveç'tedir. 350'den fazla aktif insansız hava aracıyla İsveç Polis Departmanı, operasyonlarını geliştirmenin hızlı ve uygun maliyetli bir yolunu buldu.

 

Genellikle, kuruluşlar dronları kullanmaya başladığında, dronların özelliklerini özel kullanım yoluyla takdir etmeye gelen bir çalışanın inisiyatifiyle yapılır. Organizasyon için bir test birimi satın alınır ve bir süre sonra gerçek bir “filo” oluşturulur.

İsveç Ulusal Polisi daha sert bir yaklaşım benimsedi: İlk yıl içinde ülke çapında 300'den fazla drondan oluşan bir drone filosu tasarlamakla kalmadılar, aynı zamanda bu devasa projenin hayata geçirilmesini sağlamak için oyunun kurallarını değiştiren özel bir el kitabı geliştirdiler.

 

Kılavuz, kuruluştaki her hevesli drone operatörüne, görevleri sırasında dronları kullanmak için gerekli bilgileri sağlayarak İsveç drone programının muazzam başarısına yol açtı.

2. Essex Polisi suçla, kuş bakışı savaşıyor

İngiltere'nin drone öncülerinden biri olan Essex Police, 2016 yılında sadece kendi drone programını kurmakla meşgul değildi. Bu süre boyunca ve gelecek yıllarda, diğer kuvvetlere ve departmanlara insansız hava araçları sağlama ve eğitim konusunda ulusal liderlerden biriydiler.

 

Bu departmanlar arasında Ulusal Suç Ajansı, Hanehalkı Süvarileri, Sınır Kuvvetleri ve daha fazlası vardı, bunların tümü, kamu hizmeti kullanım durumlarında Essex Polisinin insansız hava araçlarıyla ilgili deneyiminden yararlanabildi.

Essex Polisi, insansız hava araçlarının yardımıyla, uyuşturucuya bağlı suçlarla mücadelede büyük başarılar elde etti ve yalnızca 2021'de milyonlarca sterlin değerindeki uyuşturucuyu sokaklardan kaldırmayı başardı.

 

Gelecekte, dron programlarının boyutunu artırmayı ve özellikle iç mekanlarda dron kullanmanın yeni yollarını keşfetmeyi planlıyorlar.

3. Eyalet Polisi St. Gallen küçük bir dev

İsviçre'de tam zamanlı drone pilotları istihdam eden ilk polis teşkilatı olan St. Gallen Eyalet Polisi, ilk günden itibaren profesyonel yaklaşımıyla öne çıkıyor. Tam zamanlı pilotlarına ek olarak, birkaç farklı departmandan 18 yardımcı pilotları daha var. Bu milis pilotları, görevlerini bir sonraki seviyeye taşımalarına izin verilmeden önce birkaç haftalık profesyonel eğitimden geçiyor.

 

Bölgelerinin oldukça küçük boyutu göz önüne alındığında, St. Gallen'in drone programı oldukça kapsamlıdır ve muhtemelen onu kapsanan alanla ilgili en büyük programlardan biri yapmaktadır.

4. Devon ve Cornwall Polisi, havadan polislik dünyasını fırtına gibi ele geçiriyor

İngiliz havasını düşünün, ama daha da fazla İngiliz. Devon ve Cornwall sahil kasabalarındaki polis operasyonları sırasında düzenli olarak bu durumla karşılaşıyor.

 

Bununla birlikte, kuvvetli rüzgarlar ve aralıksız yağışlar, 2015 yılında drone çözümü kullanmalarını engellemedi ve bu da onları Birleşik Krallık'ta drone programına sahip ikinci kamu güvenliği kuruluşu haline getirdi. İnovasyon konusundaki isteklilikleri, onları Birleşik Krallık'ta bir drone programı kurmayı planlayan herhangi bir departman için referans haline getirdi.

5. HGSS her zamankinden daha güvenli bir şekilde

hayat kurtarıyor

Hırvatistan, aralarında yakında Avrupa'daki en, çok yönlü Kamu Güvenliği drone programlarından biri olabilecek pek çok şeyle tanınır.

 

Hırvatistan'daki en büyük Arama ve Kurtarma organizasyonu olan Hırvat Dağ Kurtarma Servisi (HGSS), kamu güvenliği kullanım durumları için drone çözümlerinin dağıtımında öncüdür ve bunu 2013 yılında yapmıştır.

Erken benimsenmeleri ve yılda 300'den fazla misyonları, onları Hırvatistan ve ötesindeki herhangi bir drone programı için başvurulacak kaynak haline getirdi. HGSS aynı zamanda Uluslararası Arama ve Kurtarma Komitesi'nde (ICAR) drone kullanımının en büyük savunucularından ve danışmanlarından biridir. Kendilerine ait bir drone programına sahip olmayan kuruluşlar bile, bir işi verimli bir şekilde halletmek için drone kullanmanın en iyi ve hatta tek seçenek olduğu durumlarda HGSS'nin hava desteğini talep etmektedir. Kullanım örnekleri, durumsal farkındalık, termal izleme ve afet sonrası müdahale için haritalama arasında değişmektedir.

 

HGSS her zaman arama kurtarmanın ötesine geçmiştir ve bu mirası drone programları ile devam ettirmektedir.

6. Norveç Ulusal Polisi, acil durumlara bir dakikadan kısa sürede müdahale ediyor

Åsk'ta meydana gelen toprak kaymasının ardından Avrupa tarihinin en büyük drone kurtarma görevinde DJI dronlarını zaten kullanan Norveç Ulusal Polisi, günlük operasyonlar için bir deneme projesi başlattı.

 

Bu “İlk müdahale görevlisi olarak dronlar” programının bir parçası olarak, DJI dronları Oslo ve Trondheim boyunca çatılara yerleştirildi. İHA'ların operasyonel yarıçapından birinden acil durum çağrısı geldiğinde, en yakındaki dron hemen yönlendirildi. Sonuçlar etkileyiciydi, çünkü dronlar genellikle acil durumlara 50 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabildiler ve insanlara ilk müdahale edenlere önemli durumsal farkındalık sağladılar. Dronlarından gelen canlı yayın sayesinde olay yerine giderken görev taktiklerini zaten planlayabilirlerdi.

Her saniyenin önemli olduğu görevlerde, bir çağrı yapıldıktan sonraki bir dakika içinde acil olay mahallinde görsel bilgi edinme olasılığı potansiyel bir cankurtarandır.

7. İtalyan Ulusal İtfaiye Departmanı her şeyin ötesine geçiyor

İtalya Ulusal İtfaiye Departmanı, yakın Avrupa tarihinin en büyük doğal afetlerinden bazılarında hayat kurtardı. 2016'dan beri dronlarını hem İtalya'nın içinde hem de dışında afet bölgelerinde kullanıyorlar. 60'tan fazla insansız hava aracıyla toplam 4.000 saatten fazla havada kalarak, sürekli artan deneyimleri, 11 hayat kurtarmalarına olanak sağladı.

 

İtalyan Ulusal İtfaiyeciler, dünyanın en iyi itfaiyecileri olarak Conrad Dietrich Magnus Ödülü ile taçlandırıldı, bu nedenle yenilikçi uygulamalarının dronlarla aranacağından emin olabilirsiniz.

İleriye bakıldığında, İtalya Ulusal İtfaiye Departmanı, potansiyel olarak daha fazla hayat kurtaracak ve daha yüksek bir müdahale kapasitesi için drone programını genişletmeyi planlıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.