Agras T Serisi

16-06-2021 09:19
Agras T Serisi

Tarım dronları çiftçilerin çalışma şeklini nasıl değiştiriyor?

 

Eskiden tarımda biraz tahminde bulunurdu: Hava durumu nasıl? Ne tür bir mahsul verimi beklenebilir?


Yıllar geçtikçe, çiftçiler bu soruları mümkün olduğunca yeni teknolojilerle yanıtlamanın yenilikçi yollarını buldular. Tarım dronları bu süreçte bir sonraki adımdır. Tarım dronları, hassas tarımdan yabani ot kontrolünü veya gübreleri verimli bir şekilde dağıtmaya ve tarla yönetimini optimize etmeye kadar her şeyi yapmak için kullanılabilir. Sonuçlar, azaltılmış işletme maliyetlerini, gelişmiş mahsul kalitesini ve artan verim oranını içerir.

Hızla Değişen Tarım Dünyası

Bugünün tarım operasyonları, on yıl öncesine göre bile oldukça farklılık gösteriyor. Yeni teknoloji, günümüz yetiştiricilerinin tarla ilaçlamasından, yetiştirme döngülerine ve ürün sağlığına kadar operasyonlarının her bir bölümünü optimize etmelerine olanak sağlamıştır.

 

Bu dönüşümün büyük bir kısmı dronlara ve diğer insansız hava araçlarına (İHA) atfedilebilir. Bir tarım dronu ile çiftçiler, derinlemesine veri analizi ve görev planlamasının yanı sıra fiziksel çalışmayı gerçekleştirebilecek yeni araçlar elde eder.


İster bağımsız bir çiftçi olun ister daha büyük bir organizasyonun lideri olun, dron teknolojisi hasat hedeflerinizi aşmanıza ve daha az kaynakla daha fazla ürün elde etmenize yardımcı olabilir. Doğru İHA ve faydalı yükün yardımcı olabileceği iki ana etmen; verimli ürün püskürtme ve tarla haritalamasıdır.

Image

İnsansız Hava Aracı ile Arazi İlaçlama

DJI'nin Agras püskürtme uçağı serisi, aşağıdakileri tam olarak sağlamaya yardımcı olabilir:

 

  • Gübre
  • Herbisit
  • Mantar İlacı
  • Pestisit
  • Tohumlar
  • Kurutucular

Yukarıdakilerin verimli bir şekilde uygulanması, herhangi bir yetiştirici için kalıcı bir zorluktur. Bir yere çok fazla konsantre püskürtmesi yaparsanız, ekstra maliyetler çıkar ve potansiyel olarak ürününüzün kalitesini düşürürsünüz. Bununla birlikte, çok düşük bir konsantrasyon ile mahsulleriniz yabani otlarla büyümüş, yetersiz beslenmiş veya potansiyel olarak verim oranını artıran böcekler ve diğer yırtıcılar tarafından yenilmeye karşı savunmasız bırakırsınız. Ancak, doğru tarım dronları ve püskürtme yükleri ile kimyasallar eşit ve verimli bir şekilde dağıtılabilir.

 

Sonuç olarak, yoğun el emeği olmadan iyileştirilmiş mahsul kalitesi ve daha yüksek verim oranı. DJI dronları pirinç, buğday, mısır, narenciye ağaçları, pamuk ve çok daha fazlası dahil olmak üzere neredeyse her tür mahsulde kullanılabilir.

 
Image

Daha fazla araziyi daha düşük bir fiyata spreylemenin yanı sıra, dron ile püskürtme büyük çevresel faydalar sağlayabilir. Dronlar, aynı genel etki için daha az kullanmanız için pestisitleri daha verimli bir şekilde dağıtabilir. İHA tohumlama, arazinizin verimli kullanımını en üst düzeye çıkarmaya da yardımcı olabilir. İklim değişikliği ve kalkınmanın, küresel olarak tarım
için mevcut toplam arazi miktarını tüketmesi beklenirken, etkili arazi kullanımı önümüzdeki yıllarda başarılı sonuçların sürdürülmesinin anahtarı olacaktır.

 

 

 

Hassas Tarımda Veri Toplamak için Dronları Kullanma

Genel tarımsal verimliliği artırmanın, maliyetleri düşürmenin veya verimi artırmanın tek yolu akıllı ilaçlama ve tohumlama değildir. Dronlar ayrıca bir alanın haritasını çıkarmak ve büyüme sürecinin çoğundan tahminde bulunarak yeni fikirler oluşturmak için kullanılabilir.

 

Tüm bunların anahtarlarından biri, yerdeki radyasyonu tespit eden ve fiziksel özelliklerden bir alanın ürettiği ısı miktarına kadar her şeyi takip edebilen uzaktan algılama teknolojisidir. En iyi tarım haritalama dronları, multispektral görüntüleme teknolojisi ile bu konsepti daha da ileri götürüyor. Özetle, belirli bir aralıkta hem görünen hem de görünmeyen ışık sensörlerini yakalayabilecekleri anlamına gelir ve bu tür bir tarımsal dron ile oluşturulabilecek iki temel harita türü şunları içerir:

Image
Image

RGB Haritaları: Kuş bakışı bir görünümden daha da iyisi temel bir RGB haritası ile sizlere yeni bilgiler sunabilir. Bu haritalar, tam olarak ne kadar araziyi santimetre olarak büyütmeniz gerektiğini görmenize ve uzun bir süre boyunca mahsulün izlenmesini sağlayarak mevsimden mevsime geçişlerde uyum sağlamanıza yardımcı olur

 

NDVI Haritaları: Normalleştirilmiş Fark Bitki Örtüsü İndeksi (NDVI), bir RGB haritasının sunmuş olduğu yetenekleri bir adım öteye taşır. Harita, yetersiz beslenme ve kuraklığın bir göstergesi olan bir alandan yansıyan kızılötesi ışığın miktarını gösterir. Go Intelligence'a göre, bu tür bir veri toplama, sorunlu mahsulleri fiziksel belirtiler ortaya çıkmadan iki hafta öncesine kadar tespit edilmesinde kullanılabilir ve bu da NDVI Haritalarını verim oranlarını doğru bir şekilde tahmin etmeye çalışan çiftçiler için paha biçilmez bir araç haline getirir.

 

Drone verilerinin büyüme şeklinizi nasıl değiştirebileceği hakkında daha fazla bilgi için "Tarım için Multispektral Görüntüleme Dronları: Mahsul Sağlığı Verileri Elinizin Altında" e-kitabını okuyun.

 

AGRAS T Serisi

Başarılı Agras Drone serisinin en iyilerinden biri olan Agras T10; 24,8 kg maksimum ağırlık kapasitesi, dakikada 3 litre/dakika’ya kadar akış hızı, 5.5 metreye kadar ilaçlama genişliği ve saatte 420 kg’a yakın gübre yayma kapasitesi sayesinde daha geniş alanları ilaçlamak için ideal çözümünüzdür. Bu, saatte 67 dönüme kadar yayma kapasitesine yeteneğine sahip olduğu anlamına gelir.

 

Ancak güçlü ve etkili Agras T10, aralarından seçim yapabileceğiniz tek tarım dronu değildir. Diğer bir güçlü tarım dronu olan Agras T30 da, aynı mahsul ilaçlama özelliklerini sunmak üzere tasarlanmıştır fakat orta ve üzerindeki büyüklükteki tarlalar için daha idealdir.

Image
Image

Phantom 4 RTK

Agras Serisi tarla ilaçlaması düşünülerek tasarlanırken, Phantom 4 RTK ise tarla haritalaması için tasarlanmış mükemmel bir araçtır. Phantom 4 RTK, doğrudan drona entegre edilmiş bir RTK modülü sayesinde hassas haritalar oluşturmaya yardımcı olabilir. Yeni TimeSync Sistemi’ne sahip olan bu dron, güvenebileceğiniz sabit konumlandırma verileri için uçuş kontrolörü, yüksek çözünürlüklü kamera ve RTK modülünü sürekli olarak hizalar. Ayrıca Phantom 4 RTK, çiftlikten şantiyeye kadar geniş bir yelpazedeki her türlü ölçüm işi için mükemmel bir tamamlayıcıdır.

P4 Multispektral

Tarım sektörü düşünülerek dizayn edilmiş olan P4 Multispektral, iş akışlarınıza mükemmel bir uyum sağlar. Bitkilerinizin sağlığı hakkında anında bilgi edinmek için multispektral görüntüleme teknolojisine sahip olan P4 Multispektral dronunu kullanın. Bu dron, entegre bir spektral güneş ışığı sensörü ve santimetre düzeyinde doğruluk sağlayan bir RTK Modülü içerir.

Image
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.